Natrag
18.2.2019 08:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Rekord Vela Luke: Palo 460 litara kiše!

3.4.2013 @ 11:42 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

U protekla tri mjeseca ove godine na području Vele Luke palo je rekordnih 460 litara kiše po četvornom metru, što je tri litre više od polugodišnjeg prosjeka.

Samo tijekom ožujka napadalo je 245 litra kiše, što je više od  desetogodišnjeg prosjeka za ovaj  mjesec za 155 litara. Prema prognozama, kiša će nastaviti padati i u prvim danima travnja. Obilne kiše prepunile su lokve, tako da se novosagrađeni zidovi više ne vide.

Voda se razlila u dio vinograda na poljima Bradat i Pojica. Na polju Sprtiša u lokvi ima malo vode, jer je iskopan zaštitni sloj gline na dijelu lokve.

Na slici je lokva na polju Bradat, koja je udaljena od Vele Luke oko tri kilometra.

-Voda će dobro doći vlasnicima zemljišta za zaljevanje krumpira, kupusa, boba, biži i ostalih povrtnih kultura, ako ne bude dovoljno kiše slijedećih mjeseci, jer na ovom području nakon obilnih kiša slijede dugotrajne suše – ističu Velolučani.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana