Grad

REKONSTRUKCIJA ‘PČELICE’ Broj vrtićkih grupa će se udvostručiti

REKONSTRUKCIJA 'PČELICE' Broj vrtićkih grupa će se udvostručiti

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak nabave za projektantske usluge za rekonstrukciju Dječjeg vrtića Pčelica – dogradnja i nadogradnja.

Predmet nabave su usluge izrade glavnog i izvedbenog projekata, ostalih potrebnih podloga i elaborata te ishođenje potrebnih potvrda i dozvola za rekonstrukciju vrtića u Mokošici.

Procijenjena vrijednost nabave je 660 tisuća kuna, a rok za dostavu ponuda, predajom u Elektronički oglasnik javne nabave Republike Hrvatske, je 10. kolovoza 2018. godine do 10:00 sati. Rokovi za izvršenje usluge su: za izradu glavnog projekta – 80 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao; za ishođenje potrebnih potvrda i dozvola za gradnju na temelju Glavnog projekta – očekivano do 60 dana; za izradu i isporuku izvedbenog projekta i troškovnika – 50 kalendarskih dana od dana pravomoćnosti građevinske dozvole.

Dogradnja i nadogradnja vrtića planira se s ciljem povećanja broja odgojno-obrazovnih skupina, a time i ukupnog kapaciteta broja djece. Nadograđuje se jedna etaža, te dograđuje dio uz vrtić, a postojeće prostorije će se adaptirati.

Prema zadanim smjernicama vrtić bi sa sadašnjih osam grupa ‘narastao’ na ukupno njih 16 i to 9 vrtićkih skupina i 6 jasličkih te 1 odgojno-obrazovna skupina za provedbu programa predškole za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja.

Ukupni broj djece koju će vrtić moći primiti nakon rekonstrukcije bio bi 267 (247 + 20 djece koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja).

Podsjetimo, Gradu Dubrovniku u lipnju je odobren ukupni iznos od 1.077.644 kune za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju – dogradnju i nadogradnju dječjeg vrtića ‘Pčelica’ te za projekt dogradnje i nadogradnje dječjeg vrtića ‘Palčica’, putem Poziva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Izrada projektne dokumentacije za dječji vrtić ‘Pčelica’ preduvjet je za ishođenje građevinske dozvole dogradnje i nadogradnje vrtića koji zbog nedostataka kapaciteta radi na tri različite lokacije unutar naselja. Ovom rekonstrukcijom zadovoljit će se i propisani pedagoški standardi predškolskog odgoja.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist