Natrag
20.2.2019 00:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

Registar branitelja 19. prosinca

14.12.2012 @ 18:10 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Registar hrvatskih branitelja svjetlost dana ugledat će već u srijedu, 19. prosinca.

Omogućeno je to nakon što je Hrvatski sabor izglasao Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iz Domovinskog rata. Time su i formalno ostvareni svi potrebni preduvjeti za objavu registra koji i dan danas izaziva buru u javnosti.

Registar će predstaviti ministar branitelja Predrag Matić, koji će uz Antu Kotromanovića, ministra obrane, te Ranka Ostojića, ministra unutarnjih poslova, objaviti i svoj ratni put.

Registar će sadržavati opći i poseban dio. Javnosti će u elektroničkom obliku biti dostupni ime, ime jednog roditelja, prezime, godina i mjesto rođenja, ukupan broj dana sudjelovanja u Domovinskom ratu, pripadnost borbenom ili neborbenom sektoru prikazana po broju dana i pripadnosti MUP-u, odnosno MORH-u.

Poseban dio Registra objavljivat će se samo uz pisani pristanak branitelja, a u njemu će se naći naziv postrojbe kojoj je branitelj pripadao i razdoblje sudjelovanja u Domovinskom ratu.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana