Sport

REGIONALNA LIGA Jugaši furioznom serijom slomili ‘Crno-bele’ u Beogradu

REGIONALNA LIGA Jugaši furioznom serijom slomili 'Crno-bele' u Beogradu

Vaterpolisti Juga slavili su protiv uvijek neugodnog Partizana s 8:6 (1:3, 2:0, 2:0, 3:3) u 7. kolu 1. Regionalne lige u petak navečer na bazenu Banjica u Beogradu.

Domaćin je iznenađujuće otvorio utakmicu serijom tri pogotka (Radivojević i Subotić te Jakšić iz peterca), nakon koje je Jugov strateg Kobešćak bio prisiljen pozvati prvi time out i objasniti svojim igračima da se uozbilje. To je očito imalo učinka, jer je najprije do kraja prve četvrtine prvi gol za Jug zabio Perrone iz peterca, a potom su u drugoj četvrtini pogađali Lončar i Macan, obojica u situacijama s igračem više. Na poluvrijeme se tako otišlo s 3:3 na semaforu.

Jugovu seriju u nastavku su produžili Benić na postavljenu obranu te Perrone iz kontranapada. Bio je to drugi pogodak sjajnog Brazilca za 5:3 Juga. Perrone je svoj treći pogodak za Jug postigao iz peterca za 6:3 u četvrtoj četvrtini, a na semaforu je ostalo još 5 minuta i 48 sekundi.

Ipak, već u idućem napadu Partizan prekida 6:0 seriju Juga golom Drašovića iz peterca, a s druge strane Marković uzvraća za 7:4. Jakšić realizira igrača više za Partizan 2 minute i 7 sekundi prije kraja za 7:5, ali Jug opet odgovara. Precizan je bio Joković za 8:5. Trinaest sekundi prije kraja Tanasković je iskoristio igrača više za 8:6, što je bio i konačni rezultat utakmice na Banjici.

Najefikasniji Jugaš na Banjici bio je Perrone s 3 gola, dok su jednom precizni bili Macan, Lončar, Joković, Marković i Benić. Jakšić je zabio dvaput, a Subotić, Drašović i Tanasković jednom za domaći sastav. odlični su s obje strane bili vratari. I Bijač i Rističević zaustavili su po 11 šuteva.

Jugaši beogradsku turneju nastavljaju u nedjelju, kad na istom bazenu Banjica u 8. kolu 1. Regionalne lige igraju protiv Crvene zvezde.

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist