Natrag
16.2.2019 06:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Referenduma o ćirilici neće biti dok sam živ’

2.12.2013 @ 13:55 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Referenduma o ćirilici neće biti dok sam ja živ. Postoje pravni mehanizmi i konvencije koje smo potpisali prilikom ulaska u Europsku uniju koji ne dozvoljavaju referendume koji se tiču prava nacionalnih manjina – izjavio je premijer Zoran Milanović na proslavi Dana Grada Osijeka.

Premijer je naglasio kako do referenduma neće doći čak ni nakon što je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prikupio dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma, piše dnevnik.hr.

Također, Milanović je komentirao ponovno i referendum o ustavnoj definiciji braka.

– Rezultati ništa bitno za Hrvatsku ne mijenjaju, a motive glasača zašto je većina zaokružila 'za' ne želim komentirati – rekao je Milanović i dodao: Ionako je u pripremi Zakon o registriranom partnerstvu koji će biti jedan moderan, europski zakon koji će istospolnim parovima omogućiti da ostvare svoja prava.'

– No, njime neće biti obuhvaćeno posvajanje djece – završio je Milanović.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana