Zanimljivosti

Redari popisuju klime!

Redari popisuju klime!

Ako ovih dana ugledate nekoga kako po ulicama povijesne jezgre nešto popisuje, zaviruje u svaki kantun, krov, prozor…, imajte na umu da su to komunalni redari.

Popisuju oni klima uređaje kako bi napravili registar ne bi li točno utvrdili postojeće stanje i popisali svaku klimu unutar zidina. Naime, iz gradske uprave obavještavaju kako su djelatnici komunalnog redarstva počeli popisivati klima uređaje postavljene unutar povijesne gradske jezgre budući da je potrebno točno utvrditi postojeće stanje kako bi se donio Pravilnik koji će detaljno urediti postavljanje klima uređaja, antena i drugih sličnih naprava u Gradu.

Sukladno Odluci o komunalnom redu, obavještavaju iz Grada, donijet će se Pravilnik, čija je izrada u tijeku, a kojim će se precizno regulirati postavljanje rashladnih uređaja, antena i sličnih naprava u povijesnoj jezgri.

Nakon njegovog stupanja na snagu, vlasnici će imati rok od godinu dana za prilagodbu odredbama o čemu će se pravodobno izvijestiti javnost i vlasnici objekata koji će stanje morati prilagoditi pravilnicima i konzervatorskim smjernicama, odnosno pribaviti suglasnosti za zadržavanje uređaja. 
 

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist