Sport

RED BULL SIDRUN Podrum ponovio uspjeh Betule!

RED BULL SIDRUN Podrum ponovio uspjeh Betule!

Nakon mjesec dana potrage za najboljom amaterskom vaterpolo ekipom, ovogodišnje izdanje Red Bull Sidruna privedeno je kraju, a Dubrovnik je i ove godine slavio.

Ekipa Podrum u sastavu Davor Kristić, Nikša Karač, Bruno Pavleković i Vlaho Primorac slavila je na postolju ostavivši iza sebe ekipe iz Šibenika i Grčke. Dubrovčani će za nagradu otputovati na Veliku nagradu Austrije u idućoj sezoni Formule 1.

Red Bull Sidrun u 2014. godini nastavio je svoju uspješnu vaterpolo priču te ove godine okupio još veći broj ekipa, kako domaćih tako i onih van granica Hrvatske. Zadar, Šibenik, Rijeka i Dubrovnik te Grčka, Mađarska, Italija i Crna Gora u subotu su se u Zadru nemilosrdnim međusobnim borbama u moru pokušali domoći postolja i naslova prvaka ovogodišnjeg Sidruna.

Da vaterpolo nije nimalo lagan sport u kojem se onima koji promatraju s kopna čini da postoje stroga pravila, dokazuju tragovi po tijelu igrača koji upućuju na to da ispod površine mora vladaju neki sasvim drugi zakoni. Osim toga, kad i prođu sve prepreke do gola, na golu ih čeka ne tako obična obrana – hrvatski vaterpolo junaci Josip Pavić i Frano Vićan.

Svoju prevlast u moru nedaleko od ljepote Pozdrava suncu i morskih orgulja, uz veselu glazbu, ekipu i voditelja Marija Petrekovića, iako je u početku gubila prednost, dokazala je ekipa Podrum, a ravnopravni protivnici Powerpuff Girls (Luka Vukšić, Nikola Ninić, Luka Marčić, Vlatko Vuković) Šibenik su postavili na drugu stepenicu postolja. Grčki gosti pod prikladnim imenom Poseidon kući su odnijeli broncu.

– Nadali smo se dobrom plasmanu, ali ovo je van svih očekivanja. Zahvaljujemo se svima, sudionicima, navijačima i igračima. Zahvaljujemo se i Guliver Travelu koji nam je bio potpora i vidimo se iduće godine – izjavili su Dubrovčani veselo nakon pobjede.

Ovogodišnja Red Bull Sidrun avantura uspješno je završena, a do 2015. godine i novih ekipa i majstorija pratite redbull.hr/sidrun za zanimljivosti o ovom potpuno drukčijem vaterpolo konceptu.

 

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr