Županija

Reciklažno dvorište u Konavlima dobilo uporabnu dozvolu

Reciklažno dvorište u Konavlima dobilo uporabnu dozvolu

Reciklažno dvorište u Općini Konavle konačno je dobilo uporabnu dozvolu i u punoj je funkciji. Upravljanje objektom preuzela je Čistoća i zelenilo Konavle d.o.o., a načelnik Općine Konavle Božo Lasić s direktorom ČiZK obišao je ovaj projekt od krucijalne važnosti.

-Ne moramo nikome posebno objašnjavati što za našu općinu znači imati vlastito reciklažno dvorište. Ovo je jedan od naših većih uspjeha i ispunjeno obećanje. Aktivno radimo na podizanju svijesti među stanovništvom o potrebi razdvanja otpada, a funkcionalno reciklažno dvorište je jedan od osnovih preduvjeta za to – rekao je načelnik Lasić.

Inače, kako navode iz Općine, cilj projekta je osigurati odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na području Općine Konavle, gradnjom i opremanjem reciklažnog dvorišta (Popovići Polje) u svrhu povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište te rješavanja problema nepropisnih odlagališta.

Opći cilj je doprinos povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta u RH.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist