Sport

Recco i Primorje korak do Lige prvaka

Recco i Primorje korak do Lige prvaka

Odigrane su prve utakmice završne faze doigravanja vaterpolske Lige prvaka, i to bez većih iznenađenja.

Riječko Primorje EB s gostovanja kod mađarskog Szolnokija vraća se s 10:10, rezultatom koji im daje optimizam u prolazak u skupinu. Na plivalištu Tiszaligeti Arene pred 800 gledatelja vratar Primorja Vićan skupio je 13 obrana, dok su se u strijelce upisali Denes Varga s tri, Sukno i Šetka s po 2 te Buljubašić, Krapić i Obradović s po jednim golom. U redovima domaćina Mitrović je zabio 3, Vamos i Aleksić po 2 te Hosnyanzsky, Pasztor i Kiss po jedan. Pobjednik tog dvoboja bit će peti član u skupini A s Jugom, Barcelonetom, Olympiakosom i Egerom.

Šesti član te skupine po svemu sudeći bit će i talijanski Pro Recco, koji je na domaćem terenu svladao Crvenu zvezdu s 9:5. Aichardi je zabio 4, a Figari, Giorgetti, Janović, Joković i Ivović po jedan za Recco, a za prvaka Europe po jedan Strahinja Rašović, Vukčević, Vapenski, Mann i Avramović.

Dva člana skupine B traže se u ogledima Radničkog iz Kragujevca i grčkog Vouliagmenija (11:5 za srpskog predstavnika) te rumunjske Digi Oradee i ruskog Sinteza iz Kazana (pobjeda domaćih 13:8). dakle, Radnički i Oradea trebali bi se pridružiti talijanskoj Brescii, turskom Galatasarayu, njemačkom Spandau 04 i beogradskom Partizanu u skupini B.

Jug će svoju prvu utakmicu u Ligi prvaka igrati u srijedu, 20. studenog, kada u Gružu dočekuju Olympiakos. Ovogodišnji Final 6 igra se krajem svibnja iduće godine u Barceloni.

Baš je ta odluka stvorila probleme Jugašima, jer domaćin završnog turnira Barceloneta igra u skupini s Jugom i ima sigurno mjesto, što znači da će se Jugaši za još dva mjesta morati potući, kako se sad čini, i s Primorjem i s Pro Reccom! Još kad spomenemo da branitelj naslova prvaka Europe Crvena zvezda po svemu neće ni vidjeti skupinu… Čudesa iz LEN-e.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist