Županija

REBALANS PRORAČUNA ‘Župane, gdje ste sakrili 360 tisuća kuna?’

REBALANS PRORAČUNA 'Župane, gdje ste sakrili 360 tisuća kuna?'

Županijski vijećnici u 11 sati sastali su se na 13. sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije.

Na dnevnom redu su 44 točke, s tim da su nazanimljivije one o rebalansu proračuna za 2015. te prijedlogu proračuna za 2016. godinu. Prije rasprave o točkama dnevnog reda, dva nova vijećnika položila su prisegu.

Naime, Vedrana Radović, vijećnica iz redova Dubrovačkog demokratskog sabora, iz osobnih je razloga podnijela ostavku na vijećnički mandat, a u vijećničke klupe na njeno mjesto dolazi Mato Mišković. S druge strane vijećnika Mata Frankovića (HDZ), inače predsjednika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, u Skupštini je zamijenila Zrinka Antunović Čotić.

Iako su na dnevnom redu bila predviđena viječnićka pitanja od njih se, zbog iscrpnog dnevnog reda, odustalo dogovorom svih vijećnika.

Na dnevnom redu je rebalans proračuna za ovu godinu. Predlaže se smanjenje u iznosu od 3,6 milijuna kuna, tako da će se godina završiti s iznosom od 186,7 milijuna kuna.

Vijećnik Mario Tevšić (HNS) primijetio je da se posao ne stigne odraditi do kraja ‘gdje god su konkretni poslovi, te se na kraju iznosi moraju smanjiti’.
Davor Penić (SDP) upitao je župana ‘gdje je sakrio 360 tisuća kuna koje su trebale biti namijenjene za Dubrovačke ljetne igre.

-Ništa nije sakriveno pa ni sredstva od Ljetnih igara, koje ih nisu zaslužile. Sad se jasno vidi koliko smo bili u pravu – odgovorio je župan Nikola Dobroslavić Davoru Peniću.

Nakon izglasavanja rebalansa za 2015. godinu, pred vijećnicima su županijske financije za 2016. Kako je istaknuo župan Dobroslavić, proračun je naoko znatno veći od ovogodišnjeg budući da se po naputku Ministarstva u ovom dokumentu trebaju prikazati i decentralizirana sredstva, no stvarni proračun je čak i manji od onoga iz 2015.

Tijekom svog izlaganja, župan je spomenuo i Centar za gospodarenje otpadom, istaknuvši kako bi se u idućoj godini trebala završiti prijava na EU fondove.

Kako je istaknula nadležna pročelnica za financije, proračun iznosi 330,7 milijuna kuna što je 73 posto više od 2015. godine, no županijski proračun bez vlastitih i namjenskih prioda proračunskih korisnika iznosi oko 158 milijuna kuna. Proračun je usvojen većinom glasova, uz dva glasa protiv i tri suzdržana, i to bez rasprave!

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist