Grad

Rebalans pred gradskim vijećnicima 6. studenog, pronađena moguća lokacija za azil

Rebalans pred gradskim vijećnicima 6. studenog, pronađena moguća lokacija za azil

Rebalans proračuna Grada Dubrovnika naći će se na sjednici Gradskog vijeća 6. studenog. Rekao je to gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za medije. Rebalans se zbog tehničkih poteškoća nije usvojio ranije.

-Mi smo bili puno prije spremni na usvajanje rebalansa, ali Grad Dubrovnik ima zastarjeli kompjuterski sustav koji se nažalost pokvario i djelatnicima je punih deset dana bilo onemogućeno vršiti bilo kakva plaćanja, a samim tim vršiti i unos proračuna, odnosno rebalansa za ovo razdoblje. Odmah nakon usvajanja rebalansa, koji je usklađen s koalicijskim partnerima, a koji je obuhvatio sve ono realno što Grad Dubrovnik može napraviti u ovako kratkom razdoblju od mjesec i pol dana, krećemo s izradom novog proračuna za 2018.. Njega ćemo predati u zakonskom roku, do 15. studenog – rekao je gradonačelnik. Istaknuo je kako će Proračun za 2018. godinu biti iznimno razvojan. Obuhvatit će sve velike projekte koji će se dogoditi u 2018. počevši od vrtića Palčice (11 milijuna kuna), PŠ Montovjerna (35 milijuna kuna) i izgradnje Doma umirovljenika u Gružu (22 milijuna kuna).

-U idućoj godini imat ćemo jedan veliki investicijski zamah – rekao je Franković.
Dodao je i kako su otklonjene sve prepreke vezano za izgradnju pročistača za vodu.
-Projekt je krenuo naprijed i radi se punim intenzitetom te će biti gotov do lipnja iduće godine – rekao je gradonačelnik.

Vrući problem svakako je i azil za životinje na Žarkovići. Stoga je istaknuo kako je Grad Dubrovnik interventno kupio 50 kućica za pse, a kupit će ih još 50. Jednako tako riješeni su dugove vezano za hranu, a pokušava se riješiti i kvaliteta hrane promjenom vrste.

-Krenut ćemo i u sanaciju postojećih ograda, a sve kako bi životni vijek Žarkovice produžili za idućih godinu dana do kad se nadamo da ćemo uspjeti kupiti zemljište i početi s izgradnjom novog azila. Problem je što ga većina ljudi ne želi u blizini svojih obiteljskih kuća. Pronašli smo jednu adekvatnu lokaciju u Dubrovačkom primorju, a nakon što je usuglasimo sa svim zainteresiranim stranama, s Društvom prijatelja životinja, ali i stanovnicima, vjerujem da ćemo i taj skalin preskočiti – smatra Franković.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist