Natrag
20.4.2019 02:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

REAKCIJE IZ JUGA NA SUSPENZIJU DOBUDA Rigorozno i neočekivano!

15.7.2015 @ 18:38 Dulist Sport

Podijelite:

Kazna Nikše Dobuda odjeknula je i šire od Dubrovnika. FINA Svjetska federacija sportova na vodi suspendirala je reprezentativca Hrvatske i igrača VK Jug CO na četiri godine. Ovu odluku komentirao je Kruno Peronja, odvjetnik Nikše Dobuda.

– Kazna je drakonska i neočekivana. Vijeće FINA-e je zauzelo stav da je Nikša Dobud postupao s namjerom izbjegavanja davanja testa, a što ni u kom slučaju ne proizlazi iz spisa predmeta. Tijekom cijelog postupka ukazivali smo na nelogičnosti, kontradiktornosti i proturječnosti u iskazima kontrolora, međutim Vijeće je zanemarujući sve ostale priložene dokaze i činjenice u spisu poklonilo pažnju izvještaju i izjavama kontrolora. Ovako drakonska odluka poistovjećuje kaznu Nikše Dobuda s kaznama sportaša koji su imali pozitivan test. Takozvana namjera izbjegavanja ne može se izjednačavati s pozitivnim testom iz razloga što je namjeru potrebno dokazati, a u ovom slučaju nema nikakve namjere u postupanju Nikše Dobuda. U žalbi ćemo prema Sportskom arbitražnom sudu ukazati na sve procesne i materijalne nedostatke koje ova odluka sadrži. Uvjereni smo u nevinost Nikše Dobuda i nadam se da ćemo to uspjeti dokazati u žalbenom postupku.  – izjavio je Kruno Peronja, odvjetnik Nikše Dobuda iz Odvjetničkog društva Primorac i partneri.

Za komentar smo zamolili i predsjednika Juga Lukšu Jakobušića.

– S obzirom da je provizorna suspenzija Nikše Dobuda na snazi još od polovice travnja, klub je imao scenarij i u slučaju kazne, međutim, ni u snu nismo očekivali da će kazna biti ovako rigorozna. Mišljenja sam da ovo nadilazi sportske okvire. U ovom trenutku jedino je bitno da se fokusiramo na pomoć i podršku odvjetničkom timu Nikše Dobuda u sastavljanju žalbe  – izjavio je predsjednik VK Jug CO Lukša Jakobušić.

Tekst: jug.hr

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana