Natrag
18.7.2018 05:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

REAKCIJA NA PETICIJU Frankovićev model izgradnje 120 stanova u Solitudu

13.11.2017 @ 17:42 Dulist Grad

Podijelite:

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković odmah je reagirao na nedavno pokrenuto potpisivanje peticije za izgradnju 500 subvencioniranih stanova kojima bi, piše u peticiji, investitor bio Grad Dubrovnik i koji bi pružio građanima stanove u javni najam po povlaštenim cijenama.

Ističe kako je Grad Dubrovnik definirao lokaciju za izgradnju stanova prema vlastitom modelu društveno poticane stanogradnje, a ukupno 120 stanova gradit će se u zoni Solituda, a na zemljištu koje je trenutno u vlasništvu Vrtlara.

-Trenutno se provode sve potrebne radnje kako bi zemljište u vlasništvu Vrtlara Dubrovnik prešlo u vlasništvo Grada Dubrovnika, što je osnovni preduvjet za realizaciju projekta. Nakon toga kreće se u izradu projektne dokumentacije i u proces ishodovanja dokumenata prostornog uređenja i gradnje što planiramo dovršiti do konca 2018. godine, dok bi izgradnja 120 stanova na gradskom zemljištu počela u 2019. godini.

Stanovi će se sukladno javnom pozivu i unaprijed utvrđenim kriterijima davati u najam po cijeni od 1.500 kuna na mjesec na rok od deset godina. Nakon isteka desetogodišnjeg roka, korisnici će stan moći otkupiti i to prema cijeni od 1300 eura za metar kvadratni. Specifičnost izloženog modela je u tome što će se budućim vlasnicima stanova od ukupne cijene koštanja stana odbiti iznosi koji su na ime najamnine uplatili tijekom 10 godina – izjavio je Mato Franković dodavši kako Grad Dubrovnik vjeruje da je s ovim modelom pronađeno dobro i provedivo rješenje, a posebno zato što će primjenom navedenog modela otkloniti probleme koji su nastajali kod izgradnje POS I i POS II stanova kada su stanove dobivali i oni koji nisu trebali.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana