Politika

REAKCIJA GRADONAČELNIKA Vijećnici MOST-a bude se iz ‘zimskog sna’

REAKCIJA GRADONAČELNIKA Vijećnici MOST-a bude se iz 'zimskog sna'

Nevjerojatna je potreba, odnosno uporna želja za slanjem priopćenja od strane dvoje vijećnika MOST-a u Gradskom vijeću, a sve kako bi zadobili malo prostora u medijima. Ovaj su se put osvrnuli na turizam, a posebno je zanimljiva tvrdnja u kojoj kažu kako za uspješnost i unaprjeđenje kvalitete nisu dovoljne samo press konferencije. Dodao bih da nisu dovoljna ni priopćenja – istaknuo je danas gradonačelnik Mato Franković reagirajući na priopćenje vijećnika Mara Kristića i Dolores Lujić.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Upravo zato smo odmah po preuzimanju odgovornosti za Grad počeli raditi na upravljanju destinacijom. Uvodimo održivost u dubrovački turizam, što se jednim djelom pokazuje već kroz primjenu kratkoročnih mjera, dok će se punom implementacijom mjera pozitivni pomaci vidjeti još značajnije u narednim mjesecima. Uz povećanje gostiju u destinaciji od 4 posto, boljim rasporedom brodova na kružnim putovanjima kao i pažljivijim planiranjem dolazaka autobusa na Pile, u ovoj godini još ni jednom se nisu blokirali pješački ulazi u Grad s Pila i Ploča. Podsjetit ću, prošlih godina bili smo svjedocima takvih situacija gotovo na tjednoj bazi.

Žao mi je što vijećnici MOST-a ne vide ono što jasno zapaža svjetska turistička javnost. Upravo zbog uspjeha u rješavanju prekobrojnog broja gostiju u destinaciji nedavno smo pohvaljeni na konferenciji UNESCO-a, a UNWTO (Svjetska turistička organizacija) me je pozvala na njihov godišnji Summit o urbanom turizmu da, uz vodeće svjetske turističke stručnjake, sudjelujem na panelu na temu održivog turizma s naglaskom na uspješnom primjeru Dubrovnika.

I dok NBC, jedna od najvećih TV kuća u Sjedinjenim Američkim Državama, u emisiji koja govori o problemima s kojim se susreću brojne europske turističke destinacije, Dubrovnik ističe kao jedini primjer europskog grada koji je otpočeo s održivim upravljanjem svojom destinacijom, dotad se vijećnici Kristić i Lujić bude iz „zimskog sna“ da bi kao rješenje ponudili nešto na čemu smo mi započeli raditi prije godinu dana.

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist