Aktualno

REAKCIJA GRADONAČELNIKA Grad Dubrovnik nikad neće dozvoliti agresiju na okoliš Omble i Rijeke dubrovačke

REAKCIJA GRADONAČELNIKA Grad Dubrovnik nikad neće dozvoliti agresiju na okoliš Omble i Rijeke dubrovačke

Gradonačelnik Mato Franković poslao je reakciju povodom, kako ističe, ‘najave člana uprave Hrvatskih Cesta gospodina Konjevoda na najavu izgradnje trase ceste preko izvorišta Ombla’ u razgovoru za DuList.

Reakciju prenosimo u cijelosti:

‘Grad Dubrovnik ima i razvija partnerski odnos s Hrvatskim cestama, a posljednjih mjesec dana intenzivno razgovaramo s predsjednikom uprave Hrvatskih cesta, gospodinom Josipom Škorićem, s kime radimo na varijantnim rješenjima koja za cilj imaju zaštitu okoliša, posebno izvorišta Omble, a ujedno i povećanje kvalitete života svih naših sugrađana izgradnjom novih cestovnih koridora.

U potpunosti smo svjesni potrebe izmicanja prometa poviše Grada, međutim, istovremeno ne želimo ničim ugroziti izvorište Omble i zaštićeni prirodni krajobraz Rijeke dubrovačke.

Isplativost projekta za nas, u ovom slučaju, nije valjan čimbenik, posebice ako će projekt dovesti do trajnog uništenja nečeg što smo dobili u nasljeđe kako bismo to isto prenijeli na iduće generacije. Stoga nas uopće ne interesira cijena varijantnih rješenja. Ako je skuplje rješenje ono koje će maksimalno zaštiti okoliš, onda nitko nema pravo izabrati jeftinije rješenje.

Žao mi je što gospodin Konjevod uporno inzistira na nečemu što bi trajno uništilo zaštićeni prirodni krajobraz i ovim putem još jednom ističem kako Grad Dubrovnik takvu agresiju na okoliš nikad neće dozvoliti.

S poštovanjem,

Mato Franković
Gradonačelnik’

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist