Natrag
18.2.2019 11:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Razvoj golf” dovodi referendum u pitanje

26.3.2013 @ 12:22 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Tvrtka "Razvoj golf" tražila je od Ministarstva uprave da proglasi nezakonitim referendumsko pitanje za koje je prikupljeno jedanaest tisuća potpisa građana Dubrovnika.

U dopisu Ministarstvu, investitor u projekt navodi kako bi htio "skrenuti pozornost na nezakonitost referendumskog pitanja, sudjelovati u provjeri (ne)pravilnosti prilikom izjašnjavanja birača i sudjelovati u provjeri verificiranja svakog pojedinog birača".

Tvrtka razvoj golf tražila je 11. ožujka dopisom Ministarstvu upravi da se odbaci referendumsko pitanje, unatoč tome, kako navode na H-Alteru, da tvrtka u javnosti pokušava ostaviti dojam kao da se ne miješa u demokratski proces koji se odvija putem zahtjeva građana za raspisivanje referenduma o usvajanju Urbanističkog plana uređenja (UPU) za njihov projekt.

Tako u svom dopisu navode još: "Kao vlasnik, investitor i osoba koja financira UPU i sve radnje vezane za izradu UPU-a imamo pravni i ekonomski interes da nam se prizna status stranke u postupku koji se provodi pred ovim Ministarstvom kako bi sudjelovali u donošenju odluka o ispravnosti i zakonitosti prijedloga te kako bi prisustvovali provođenju upravnih radnji".

Također stoji i:  "Ovdje postavljeno referendumsko pitanje smatramo nedozvoljenim i predlažemo da Ministarstvo uprave utvrdi da referendumsko pitanje nije u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju i gradnji, a time niti sa Zakonom o referendumu i Zakonom o lokalnoj samoupravi te da u tom smislu donese odluku da predmetno pitanje nije sukladno odredbama navedenih zakona".

Do sada u javnosti iz Razvoj golfa nisu davali izjave kojima bi osporavali referendum.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana