Zanimljivosti

Razrješenja i imenovanja u biskupiji

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u četvrtak, 1. kolovoza uručio je u Biskupskom ordinarijatu u Dubrovniku prve dekrete dvojici mladomisnika Dubrovačke biskupije.

Don Alen Keri imenovan je župnim vikarom u župi sv. Mihajla – Lapad u Dubrovniku, a don David Marjanović imenovan je župnik vikarom u župi sv. Petra – Boninovo u Dubrovniku.
Službe su primili u nazočnosti župnika don Željka Kovačevića i don Ivice Pervana kojima ih biskup Uzinić, kako je istaknuo u obraćanju, ne povjerava samo kao pomoć na župama nego i da vode brigu o njihovom ljudskom, kršćanskom i svećeničkom razvoju. Mladomisnicima je poželio da se razviju u svećenika po mjeri Isusa Krista.
 
Biskup Uzinić je ovih mjeseci također potpisao i druge dekrete usljed kojih dolazi do nekih promjena u biskupiji i na župama.
Mons. Ivan Šimić razrješen je službe kancelara Dubrovačke biskupije i službe upravitelja župe sv. Vida, Trsteno i imenovan ravnateljem Arhiva Dubrovačke biskupije.
Novim kancelarom Dubrovačke biskupije imenovan je don Ivica Pervan.
Don Vojislav Vlašić razrješen je službe župnika župe sv. Vlaha, Ston, župnika župe sv. Antuna opata, Mali Ston, upravitelja župe sv. Ivana Krstitelja, Ponikve i dekana Stonskog dekanata i imenovan se upraviteljem župe sv. Vida, Trsteno.
Dr. don Martin Palić razrješen je službe župnika u župi sv. Marija Magdalene, Putnikovići i župnog upravitelja u župi sv. Ivana Krstitelja u Ponikvama.
Mons. dr. Pero Pranjić imenovan je upraviteljem župe sv. Ivana Krstitelja, Ponikve.
Don Mario Karatović imenovan je upraviteljem župe sv. Marije Magdalene, Putnikovići.
Don Miljenko Babaić razrješen je službe župnika župe sv. Marije Magdalene, Mandaljena i imenovan je župnikom župe sv. Vlaha, Ston i upraviteljem župe sv. Antuna opata, Mali Ston.
Don Vilim Petrović razrješen je službe župnika župe sv. Vlaha, Babino Polje i upravitelja župa sv. Antuna, Maranovići i Gospe Velike, Goveđari i imenovan župnikom župe sv. Marije Magdalena, Mandaljena.
Don Mato Puljić razrješen je službe župnika župe sv. Roka, Ošlje i Male Gospe, Topolo i imenovan župnikom župe sv. Vlaha, Babino Polje i upraviteljem župa sv. Antuna, Maranovići i Gospe Velike, Goveđari.
Fra Stipan Šarić imenovan je upraviteljem župa sv. Roka, Ošlje i Male Gospe, Topolo.
Don Mato Aračić razrješen je službe upravitelja župe Gospe od Sniga, Pupnat te vraća u Vrhbosansku nadbiskupiju.
Don Vlado Markić razrješen je službe upravitelja župe sv. Nikole, Račišće.
Fra Vlatko Soldo imenovan je upraviteljem župa Gospe od Sniga, Pupnat i sv. Nikole, Račišće.
Don Željko Kovačević razrješen je službe župnog vikara u župi sv. Mihajla, Lapad.

Pročitajte još

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

MOTIV IZ KORČULE Nova poštanska marka povodom 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima

Dulist

‘Dubrovnik – tamo gdje je srce’: Paljetkovi stihovi inspiracija nove online kampanje TZ-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija