Aktualno

RAZRAĐUJE SE NOVI SUSTAV Koliko će građana imati besplatan pokaz?

RAZRAĐUJE SE NOVI SUSTAV Koliko će građana imati besplatan pokaz?

Razrađuje se novi sustav kojim bismo željeli na što pravedniji način regulirati pitanje besplatnih pokaza i pokaza po povlaštenim cijenama – istaknuli su iz Grada Dubrovnika.

Novi način reguliranja besplatnih pokaza u sustavu gradske tvrtke Libertas vrijedit će za članove udruga i umirovljenike.

Međutim, obzirom kako je konačan prijedlog još u razradi, iz Gradske uprave ističu kako ‘još ne mogu izlaziti s detaljima’. Trenutno ukupno 7.033 građana ima besplatne pokaze za javni gradski prijevoz, za koje Grad plaća Libertasu mjesečno po korisniku 10 kuna.

— Svima njima je besplatan pokaz,odnosno Grad Dubrovnik plaća za njih – ističu iz Gradske uprave. Od ukupnog broja građana koji imaju besplatan pokaz, broj od 1.700 korisnika ‘otpada’ na članove udruga dok su 5.333 korisnika u dobi 65 godina i više, odnosno umirovljenici.

Dvije naplatne zone

Što se tiče umirovljenika starosti ispod 65 godina, u Gradu Dubrovniku postoje dvije naplatne zone. U prvoj zoni ‘Viktorija – Mokošica’ umirovljenici plaćaju prema različitim kategorijama.

Tako umirovljenik s mirovinom do 1.800 kuna plaća 10 kuna mjesečno, dok umirovljenik s mirovinom od 1.801 kune do 2 tisuće kuna plaća 35 kuna mjesečno. Najviše, točnije 50 kuna, plaća umirovljenik s mirovinom od i iznad 2.001 kune. Različite cijene postoje i u drugoj zoni ‘Lozica, Brsečine, Dubravica, Riđica’ za umirovljenike, također starosti ispod 65 godina.

Umirovljenik s mirovinom do 1.800 kuna plaća 30 kuna mjesečno. Dvadeset kuna više, odnosno 50 kuna mjesečno plaća umirovljenik s mirovinom od 1.801 kune do 2 tisuće kuna. Sedamdeset kuna plaća umirovljenik s mirovinom od 2.001 kune i više.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist