Aktualno

RAZOTKRIVAMO Modus operandi poslovanja neretvanskog poduzetnika Leona Šprlje

Rursus d.o.o nije jedina tvrtka u vlasništvu Leona Šprlje, danas široj dubrovačkoj javnosti dobro poznatog čovjeka koji je od Trgovačkog suda u Dubrovniku zatražio izdavanje privremene sudske mjere zabrane korištenja ceste koja vodi do pročistača.

Šprlje zajedno s Ivom Kraljem, vlasnikom PGM Raguse smatra kako je zemljište u vlasništvu njihovih tvrtki, dok iz Grada nude druge argumente – riječ je o nerazvrstanoj gradskoj cesti. No ovo dvoje ‘poduzetnika’ dijeli i puno više od možebitnog suvlasništva u dijelu ceste prema pročistaču, a posljednju epizodu oko pročistača gradonačelnik Mato Franković nazvao je ‘pokušajima ucjene i manipulacije’ Grada Dubrovnika.

Za Šprljin poslovni ‘uspjeh’ zaslužna je, obrazložili su nam stručnjaci upoznati u predstečajne i stečajne postupke, dobro razrađena praksa koja, možda, graniči s gospodarskim kriminalom. Leon Šprlje, četrdesetrogodišnji neretvanski poduzetnik, vlasnik Rursusa, u svojoj je poslovnoj karijeri ‘izgradio’ i do stečaja, po istom modalitetu, doveo dva svoja društva.

Opširnije o Šprlji i njegovoj dobro razrađenoj praksi pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koje je od srijede, 18. rujna u prodaji.

Pročitajte još

U SRCU SEZONE Evo koje Libertasove linije neće voziti vikendima i blagdanima!

Dulist

‘DANI SPOJENIH SEMAFORA’ Kolone kroz Župu, naoružajte se strpljenjem

Dulist

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija