Natrag
23.3.2019 03:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

RAZOTKRIVAMO Modus operandi poslovanja neretvanskog poduzetnika Leona Šprlje

19.9.2018 @ 14:48 Barbara Đurasović Aktualno

Podijelite:

Rursus d.o.o nije jedina tvrtka u vlasništvu Leona Šprlje, danas široj dubrovačkoj javnosti dobro poznatog čovjeka koji je od Trgovačkog suda u Dubrovniku zatražio izdavanje privremene sudske mjere zabrane korištenja ceste koja vodi do pročistača.

Šprlje zajedno s Ivom Kraljem, vlasnikom PGM Raguse smatra kako je zemljište u vlasništvu njihovih tvrtki, dok iz Grada nude druge argumente – riječ je o nerazvrstanoj gradskoj cesti. No ovo dvoje ‘poduzetnika’ dijeli i puno više od možebitnog suvlasništva u dijelu ceste prema pročistaču, a posljednju epizodu oko pročistača gradonačelnik Mato Franković nazvao je ‘pokušajima ucjene i manipulacije’ Grada Dubrovnika.

Za Šprljin poslovni ‘uspjeh’ zaslužna je, obrazložili su nam stručnjaci upoznati u predstečajne i stečajne postupke, dobro razrađena praksa koja, možda, graniči s gospodarskim kriminalom. Leon Šprlje, četrdesetrogodišnji neretvanski poduzetnik, vlasnik Rursusa, u svojoj je poslovnoj karijeri ‘izgradio’ i do stečaja, po istom modalitetu, doveo dva svoja društva.

Opširnije o Šprlji i njegovoj dobro razrađenoj praksi pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koje je od srijede, 18. rujna u prodaji.

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana