Kultura

RAZNOLIKI SADRŽAJI Dom Marina Držića pridružio se on line proslavi Međunarodnog dana muzeja

Dom Marina Držića i ove će godine obilježiti Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, ali u novim uvjetima, virtualnom komunikacijom s publikom putem mrežnih stranica ustanove kao i društvenih mreža.

-Pripremili smo online kviz o poznavanju lika i djela Marina Držića “Neka te upitam jednu stvar” na hrvatskom i engleskom jeziku. Pozivamo vas da na mrežnim stranicama Doma Marina Držića provjerite svoje znanje o najvećem hrvatskom komediografu, a ukoliko odgovorite točno na određeni broj pitanja putem e-maila ćemo vam poslati diplomu. Predstavit ćemo i Ljubav u doba Marina Držića dostupnu ovdje. Radi se o crtežima odabranih Držićevih likova autorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, koji su poslužili kao primjeri za opisivanje različitih vrsta ljubavi što ih je Marin Držić obradio u svojim djelima, uz popratni tekst kustosice Doma Marina Držića Valerije Jurjević. To je ujedno i obol Doma Marina Držića 25. Edukativnoj muzejskoj akciji (EMA) Hrvatskog muzejskog društva, čija je ovogodišnja tema Ljubav – ističu iz DMD-a i dodaju:

-A što je ljubav? “Ljubavi ke oblas, pod suncem koje sja, / satira svaku vlas” ili upravo suprotno: “Amor nije amor, zlato je amor”? Otkrit ćete kako je u djelima Marina Držića ona sve to i još puno više. I ljubav prema knjigama ima svoje mjesto među brojnim oblicima ljubavi, stoga će ovo biti još jedna prilika za predstavljanje bogate izdavačke djelatnost Doma Marina Držića. Za naše najmlađe i najdraže posjetitelje pripremili smo Držićevu online stvaraonicu – edukativne likovne materijale za djecu – listići za bojanje vezanih uz život i djelo Marina Držića dostupni na našim mrežnim stranicama – navode.

Više pročitajte ovdje.

 

Pročitajte još

JE LI KULTURA U OVIM VREMENIMA LUKSUZ? Ivana Medo Bogdanović o 70 posto manjem proračunu za 71. Igre

Iva Dedo

SRPSKI AKADEMIK PORUČIO HRVATIMA ‘Pomirljivi smo. Držić i Vojnović dio su zajedničke baštine’

Dulist

Ildous Galioulline odradio svoj zadnji radni dan na mjestu horniste DSO-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija