Aktualno

Razmjena iskustava iz palijativne medicine

Razmjena iskustava iz palijativne medicine

Potpisan je Sporazum o znanstvenoj, edukacijskoj i stručnoj suradnji između Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine (CEPAMET) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

i Opće bolnice Dubrovnik.

Sporazum su potpisali dekan Medicinskog fakulteta Akademik Davor Miličić i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Branko Bazdan, dipl.iur. u prostorima CEPAMET-a u nazočnosti 120 polaznika tečaja trajnog usavršavanja prve kategorije „Osnove palijativne medicine“, koji se održava u CEPAMET-u, a među kojima je devet zdravstvenih profesionalaca zaposlenih u Općoj bolnici Dubrovnik (medicinske sestre, psiholozi, socijalni radnici).

Potpisanim Sporazumom želi se unaprijediti međusobna stručna, edukacijska i znanstvena suradnja i to kroz organizaciju zajedničkih edukacijskih projekata iz područja palijativne medicine i komunikacije u medicini za sve profesionalce u zdravstvenom sustavu i javnost; kroz organizaciju zajedničkih nastavnih aktivnosti na preddiplomskoj, diplomskoj, integriranoj preddiplomskoj i diplomskoj i poslijediplomskoj nastavi za sve profesionalce u zdravstvenom sustavu; kroz razmjenu stručnih iskustava iz područja palijativne medicine i komunikacije u medicini; kroz osmišljavanje i realizaciju zajedničkih znanstveno-stručnih projekata te izradu zajedničkih publikacija; te kroz suradnja s ostalim domaćim i međunarodnim institucijama i organizacijama.

Predstojnik CEPAMET-a prof.dr.sc. Veljko Đorđević istaknuo je važnost uske suradnje ove dvije institucije s ciljem što kvalitetnije implementacije palijativne skrbi u dubrovačku bolnicu, naglasivši da profesionalnu palijativnu skrb čine dobro educirani stručnjaci u području palijativne medicine i palijativne skrbi.
Akademik Davor Miličić dekan Medicinskog fakulteta istaknuo je zadovoljstvo potpisivanjem ovakvog ugovora što nastavlja dobru suradnju između Medicinskog fakulteta i OB Dubrovnik.

Ravnatelj OB Dubrovnik Branko Bazdan smatra da potpisivanjem ugovora OB Dubrovnik potvrđuje svoja nastojanja za stvaranjem dobro educiranih timova iz područja palijativne medicine kao i realizaciju zajedničkih znanstveno-stručnih projekata te ostvaruje dobre preduvjete za otvaranje Odjela za palijativnu skrb.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist