Aktualno

Razmatra se skraćivanje redova vožnji

Razmatra se skraćivanje redova vožnji

Radničko vijeće i sindikat Libertasa, jučer su zatražili žurni sastanak s direktorom Đurom Deranjom, predstavnicima koalicijske vlasti i Policijske uprave kako bi se ubuduće prevenirali ovakvi događaji. 

Na naše pitanje na koji način Libertas namjerava riješiti ovaj problem te hoće li uvesti policijsku pratnju za vozače koji petkom i subotom voze na najranijim liniijama, iz Libertasa smo dobili slijedeći odgovor:
-Od saznanja za nemili događaj u stalnom smo kontaktu s pretučenim vozačem kojem smo ponudili svu potrebnu pomoć i kojem stojimo na raspolaganju oko svega što će mu biti potrebno za vrijeme oporavka od ozljeda koje je zadobio, a posljedice kojih će, prema procjenama liječnika, trpjeti duže vremensko razdoblje. Određeni konkretni koraci pomoći već su poduzeti. Najoštrije osuđujemo nasilje u svakom obliku i podsjećamo da ovakvi slučajevi nažalost nisu rijetkost, štoviše, broj napada na vozače javnog prijevoza na razini Grada Dubrovnika, ali i ostalih gradova je u porastu.

Podsjećamo, prilikom jednog ranijeg napada naš vozač zadobio je trajni invaliditet. Cijenimo naknadno pristiglu inicijativu radničkog vijeća i sindikata, ali mi smo već obavili nužne preliminarne razgovore s mjerodavnima i u narednim danima održat ćemo sastanak s predstavnicima Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske na kojem ćemo u prvom redu zatražiti da se na početnim i završnim stanicama poveća broj ophodnji i uvedu učestalije kontrole sve radi zaštita naših radnika, ali i putnika. Također, kao krajnju mjeru u cilju zaštite naših vozača i putnika u suradnji s Gradom Dubrovnikom razmatramo i skraćivanje redova vožnji, odnosno ukidanje noćnih polazaka na problematičnim linijama. Termin sastanka još nije poznat jer ovisi o raspoloživosti čelnih ljudi spomenute policijske uprave. Planiramo ugradnju uređaja u svaki autobus kojim će se omogućiti vozačima da u slučaju opasnosti pritiskom na tipkalo alarmiraju nadležne i pozove pomoć, postupak nabavke predmetnih uređaja je u tijeku – zaključili su.
 

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist