Aktualno

RAZLOG GUŽVI U GRADU Franković objašnjava: Lučka uprava je ranije primila brod, a Grad nije obaviješten

RAZLOG GUŽVI U GRADU Franković objašnjava: Lučka uprava je ranije primila brod, a Grad nije obaviješten

Ponovno smo ovog četvrtka oko 13.30 sati svjedočili ‘zakrčenim’ Pilama, ali i općenitom kolapsu koji je  vladao u cijeloj povijesnoj jezgri te oko nje. Na društvenim mrežama, građani su podijelili brojne fotografije na kojima je prikazana gužva. Također, ukazali su videozapisom na nemogućnost prolaska vozila Hitne pomoći na Kapelici.

Gradonačelnik Mato Franković na svojem je Facebook profilu objasnio zašto je došlo do kolapsa, ukazujući na propust u komunikaciji Lučke uprave Dubrovnik i Grada Dubrovnika.

-Prošle su dvije godine od kada su se posljednji put zakrčila vrata od Pila. Na žalost, odlukom Lučke uprave Dubrovnik da prime brod koji je po rasporedu trebao doći u 12,30 sati na zahtjev kompanije brod je primljen u 10 sati te se zbog istoga automatski dogodio problem. Navedeno nije koordinirano s Gradom niti je Grad o istome bio obaviješten već se radi o jednostranoj odluci Lučke uprave Dubrovnik – rekao je Franković.

-Prema informaciji od strane Lučke uprave brod je morao biti primljen zbog izvanredne situacije, a sukladno Pomorskom zakonu. S obzirom na to da postoje i druge luke na našoj ruti danas sam odmah uputio prosvjedno pismo CLIA-i i MSC-u budući da su ovim grubo narušili partnerski odnos s Gradom – zaključio je.

Inače, u vrijeme pisanja teksta u Gradu je bilo oko 8,500 posjetitelja.

Foto: Mato Franković Facebook

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist