Aktualno

RAZGOVORI U VRHU HDZ-A Plenković bi vodio X izbornu jedinicu

RAZGOVORI U VRHU HDZ-A Plenković bi vodio X izbornu jedinicu

Najkasnije u srijedu trebali bi razgovarati Krstičević i Plenković i donijeti odluku hoće li Krsto voditi HDZ u desetoj jedinici. Ako odbije, navodno bi šef HDZ-a mogao biti nositelj te liste, piše 24sata.hr

Damir Krstičević, bivši ministar obrane, još nije donio konačnu odluku hoće li biti nositelj desete izborne jedinice. Kako saznajemo, najkasnije danas razgovarat će sa šefom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

To bi trebao biti zadnji razgovor nakon kojeg bi se znali nositelji lista. Postoji, naime, opcija da, ako Krsto, kako ga zovu u stranci, odbije, na kraju desetu izbornu jedincu nosi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. O tome se sada razmišlja u vrhu HDZ-a, a u tom slučaju prvu izbornu jedinicu vodio bi ministar zdravstva Vili Beroš.

– Razmišlja se o tome, iako ne vjerujem. Teško će Plenković odbiti sraz s Bernardićem. A opet, već smo gledali da šef HDZ-a ne bude u izravnom srazu sa šefom SDP-a. Karamarko je 2015., tada šef HDZ-a, bio nositelj devete izborne jedinice, a Zoran Milanović, tadašnji šef SDP-a, prve. Tako da opet, ništa nije to nemoguće – govori nam naš sugovornik.

Navodno u HDZ-u razmišljaju da bi tako digli rezultat u Dalmaciji pogotovo nakon zadnjeg istraživanja gdje se vidi da su pali.

Pročitajte još

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist

JUBILARNI MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Za desetu godišnjicu ‘Put oko svijeta’

Dulist