DuList IN

RAZGOVOR S IVANOM DEČAKOM ‘U glazbi je glupo ograničiti se na jedan bend ili žanr’

RAZGOVOR S IVANOM DEČAKOM 'U glazbi je glupo ograničiti se na jedan bend ili žanr'

U dva desetljeća članovi benda Vatra objavili su čak devet albuma, osvojili niz Porina, Crnih Mačaka i drugih nagrada, izbacili mnogo hitova koji su obilježili njihovu karijeru i domaću glazbenu scenu.

Veći dio tog vremena proveli su u kombiju kojim su prešli na stotine tisuća kilometara kako bi stigli na nekoliko tisuća koncerata i drugih nastupa koje su održali do danas.

Što nam možete reći o posljednjim singlovima s novoga albuma?
Naš posljednji singl je suradnja s velikim Massimom. Radi se o pjesmi ‘Nama se nikada ne žuri’ koja zajedno s pjesmom ‘Sekvoje’ najavljuje naš deseti studijski album. U studiju smo s dečkima iz grupe Svadbas s kojima surađujemo dugi niz godina i završavamo novi album koji izlazi 5. travnja 2019., isti dan kada slavimo 20 godina benda velikim koncertom u Domu Sportova.

Suradnja s Massimom zvuči neobično, kako je došlo do toga?
Da, suradnja se na prvu možda čini neobičnom, ali baš zato što je neobična nama se svidjelo i učinilo nam se kao nešto što moramo napraviti. Massimo je svojevrsno glazbena lektira, svirao je u grupi Dorian Grey, bendu koji je poznat po svom eksperimentalnom pristupu. Sada već u nekim godinama on još uvijek izvodi glazbu koja mu priliči i to radi jako profesionalno i pošteno. Dugo godina se poznajem s njim i nikada prije nismo radili skupa. Vidite, ne radim pjesme s nekim umjetnikom na umu, već kada je stvar gotova i ako osjetim da joj nedostaje neki začin, onda ga i – dodamo. U ovom slučaju to je bio Massimo i jako mi je drago što je pristao na suradnju.

Volite li doći u Dubrovnik?
U Dubrovniku smo bili puno puta. Nastupali smo na raznim lokacijama, ali ovo nam je prvi nastup u Kinu Slavica i lokacija je nevjerojatna. Obožavam doći u Dubrovnik i grad je prekrasan. Nama Slavoncima nekada je teško ‘potegnuti’ skroz do Dubrovnika, ali kada god nas se organizatori sjete, kada god nas netko pozove spremni smo doći i nastupati.

Kako nastaje glazba benda Vatra?
Mi smo bend pet individua i to je ono što nas čini onim što jesmo. Svaki član ima svoje ukuse i glazbu koju sluša pa smo u tom pogledu poprilično šareni. Naravno da se u nekim točkama slažemo i tu nastaje glazba. Zatvorimo se u našu ‘Rupu’, odnosno naš kreativni studio, i radimo na novim materijalima. E pa iz tih točaka u kojima se slažemo nastaje naša glazba, jer kao individue slušamo dijametralno suprotnu glazbu. Kada bih rekao što slušam, mogu reći što slušam zadnjih par dana, ali to se uvijek mijenja. Mislim kako je glupo u današnjem svijetu ograničiti se na jedan bend ili jedan žanr glazbe. Tu sam radio u srednjoj školi kada mi je jedan bend bio sve, ali s vremenom treba nadići to i otkrivati nove bendove i novu glazbu bez tih ograničenja žanra.

Kako ćete proslaviti veliku obljetnicu iduće godine?
Sljedeće godine slavimo dvadeset godina benda. Naravno kako ćemo kao pravi Slavonci veliku obljetnicu proslaviti kako treba, i to koncertima tijekom cijele godine. Koncerti su već zakazani, a najveći je taj u Domu Sportova. Namjeravamo s cijelom ekipom proputovati cijelu državu u kombiju jer to je isto kao i u nogometu – ne treba sjedati na klupi, već igrati. Moramo biti više na terenu, a manje u našoj ‘rupi’. Već ove godine, na jesen, pripremili smo poseban koncert za one fanove koji su među prvih 200 koji su kupili karte za koncert u Domu sportova. Održat ćemo skriveni koncert u Zagrebu na tajnoj lokaciji te posebno druženje s publikom iza njega.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist