Natrag
21.2.2019 08:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

Razgovarali smo 5,1 milijardu minuta

15.12.2012 @ 17:49 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Hrvati vole pričati na mobitel. U prilog toj činjenici svakako idu brojke koje govore kako je u hrvatskim mobilnim mrežama u devet mjeseci ove godine utrošeno 5,1 milijarda minuta.

To je, prema podatcima Državno zavoda za statistiku 11 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Kad je riječ o fiksnoj telefoniji, u je nastavljen pad potrošnje. Utrošeno je svega 2,8 milijardi minuta što je pad od 16,7 posto.

Naravno, uz minute razgovora, tu je i slanje SMS-a putem mobilnih telefona, pa je u devet mjeseci 2012. poslano 2,4 milijuna poruka, što je porast od 11 posto u odnosu na isto razdoblje 2011.
Raste i potrošnja interneta, i to najviše. Tako je porast potrošnje minuta od 22,1 posto u devet mjeseci zabilježen u širokopojasnom internetskom prometu s 171 milijunom gigabajta.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana