Crna kronika

RAZBOJNIŠTVO U ZRAČNOJ LUCI Otac i sin iz Gabrila uhićeni zbog pljačke 100 tisuća eura?

RAZBOJNIŠTVO U ZRAČNOJ LUCI Otac i sin iz Gabrila uhićeni zbog pljačke 100 tisuća eura?

Tijekom ranog poslijepodneva uhićena su dvojica muškaraca koja se dovode u izravnu vezu s počinjenjem razbojništva u Zračnoj luci Dubrovnik. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o Antunu K. i njegovom sinu Antoniu K. iz Gabrila.

Antun K. poznat je po tome što je u ožujku 2006. kod Čapljine skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginulo pet njegovih suputnika. Prema tadašnjem pisanju medija, završio je u mostarskoj bolnici, gdje su ga čuvali policajci. Uspio je pobjeći uz pomagače i vratiti se u Hrvatsku. Time je izbjegao suđenje u BiH, gdje je za ovo kazneno djelo propisana kazna zatvora od 1 do 20 godina. Vratio se u Konavle i radio kao taksist. Godinu dana ranije bio je i jedan od osumnjičenika u švercu ukradenih vozila, a čija je vrijednost svojedobno u medijima procijenjena na 400 tisuća eura.

Poznat je i po napadu na policajca u 2007. godini nakon što je zaustavljen zbog prometnog prekršaja. Naknadno je uhvaćen. Obavljen je i pretres njegove kuće i turističke agencije (te je pronađena manja količina marihuane). Dobio je nekoliko prekršajnih te kaznenu prijavu.

Inače, glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić istaknula je i da se dalje intenzivno provodi kriminalističko istraživanje nad još nekoliko osoba.

Podsjetimo, navedeni je naoružani dvojac otuđio veću količinu novca od zaštitara Zračne luke koji su ga prenosili. Bili su na ukradenom motoru, a pljačka se dogodila na 15 metara udaljenosti od Postaje aerodromske policije.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist