Natrag
16.11.2018 10:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

„Ratni dnevnik“ na Dan domovinske zahvalnosti u Akvariju

5.8.2014 @ 13:50 Dulist Kultura
3;3

Podijelite:

Scenska igra motivirana “Ratnim dnevnikom” Džemile Bukovice u režiji Ante Vlahinića premijerno će biti izvedena u utorak, 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i ujedno Dan hrvatskih branitelja, u 21:30 sati u Akvariju.

“Ratni dnevnik” dnevnički je zapis autorice Džemile Bukovice, koji prati svakodnevicu ratnog Dubrovnika u razdoblju od 1. listopada 1991. godine do 23. studenog 1992. godine, objavljen 2011. u izdanju dubrovačkog ogranka Matice hrvatske.

Svojim dnevnikom, autorica nam je ostavila sjećanje na ono što se događalo i kako se živjelo u danima rata u Dubrovniku. Inače turistička djelatnica, Džemila Bukovica u vrijeme rata postaje dopisnica više svjetskih medija i poduzima sve napore da vijesti o razaranju Dubrovnika dopru u svijet. Ne slučajno, „Ratni dnevnik“ izvest će se u Akvariju, u Svetom Ivanu, koji je u vrijeme rata bio u funkciji skloništa i to baš na Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja kojeg Hrvatska obilježava kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.

„Ratni dnevnik“ na scenu postavlja redatelj Ante Vlahinić, scenografiju potpisuje Marin Gozze, oblikovanje svjetla Marko Mijatović, glazbu Ibrica Jusić, a igraju Hrvoje Sebastian, Lujo Kunčević, Ibrica Jusić i Glorija Šoletić.

Nakon premijerne izvedbe u utorak, 5. kolovoza, „Radnik dnevnik“ će biti izveden i 14. kolovoza s početkom u 21:30 sati u Akvariju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana