Natrag
16.2.2019 14:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ratifikacija sporazuma idući utorak

26.3.2013 @ 20:30 Mia Njavro Politika

Podijelite:

Određen je dnevni red redovitog zasjedanja Slovenskog parlamenta prema kojemu će se na završetku zasjedanja idućeg utorka biti ratificiran hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom.

Nova premijerka Alenka Bratušek tada će po prvi put odgovarati na pitanja zastupnika. Zasjedanje traje do utorka, kad je prema dnevnom redu predviđeno da će zastupnici glasovati o zakonu o ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom. Potvrdio je to tijekom zasjedanja svog kolegija u utorak predsjednik parlamenta Janko Veber, prenosi Jutarnji list.

Slovenija je u zadnjoj skupini zemalja, sadašnjih članica EU, koje će ratificirati hrvatski pristupni ugovor, a za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu potrebna je dvotrećinska većina glasova zastupnika.

Prilikom ratifikacije u Ljubljanu doći hrvatski premijer Zoran Milanović te hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Vesna Pusić.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana