Sport

‘RASTURILI’ SLOVAČKU Vatreni fenomenalnom igrom korak bliže Europskom prvenstvu

'RASTURILI' SLOVAČKU Vatreni fenomenalnom igrom korak bliže Europskom prvenstvu

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Slovačku sa 4-0 (1-0) u utakmici 4. kola u skupini E kvalifikacija za EURO 2020. odigranoj u petak pred 18.098 gledatelja na stadionu Antona Malatinskoga u Trnavi. Strijelac vodećeg pogotka u posljednjoj minuti prvog poluvremena bio je Nikola Vlašić, kojem je to prvijenac u dresu A reprezentacije.

Hrvatska je udvostručila prednost u drugoj minuti drugog poluvremena, kad se lopta nakon udarca Ivana Perišića sretno odbila od slovačkog stopera Škriniara i prevarila vratara Martina Dubravku. U 72. minuti treći pogodak ‘vatrenih’ postigao je Bruno Petković nakon sjajnog driblinga u kaznenom prostoru, kojim se oslobodio dvojice slovačkih stopera.Točku na “i” u 89. minuti stavio je Dejan Lovren pogotkom glavom na ubačaj Brozovića, pišu 24 sata.

Hrvatska je u potpunosti nadigrala Slovačku i već u prvom poluvremenu mogla doći do uvjerljivijeg vodstva, ali su u dvaput greda i s još nekoliko obrana vratar Dubravka spriječili da se to dogodi. No, u drugom poluvremenu se i to promijenilo pa su izabranici Zlatka Dalića došli do uvjerljive pobjede.

Nakon što su sve reprezentacije u skupini odigrale po četiri utakmice na ljestvici vodi Hrvatska sa devet bodova, koliko ima i drugoplasirana Mađarska. Slovačka je na trećem mjestu sa šest bodova, a toliko ih ima i četvrtoplasirani Wales. Na zadnjem, petom mjestu je Azerbajdžan bez ijednog boda.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Ilustracija/Twitter HNS

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist