Natrag
22.2.2019 21:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Rastu cijene odjeće, obuće, alkohola, duhana…

15.5.2013 @ 18:10 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Državni zavod za statistiku u svom objavljenom indeksu potrošačkih cijena dobara i usluga za osobnu potrošnju donosi postotak inflacije od 3,3 posto.

Nastavljen je tako pad stope inflacije koja je u ožujku iznosila 3,7 posto, u veljači 4,9 posto, a u siječnju rekordnih 5,2 posto. Na stranicama zavoda tako je među ostalim istaknuto kako su u travnju, u odnosu na ožujak, najviše porasle cijene odjeće i obuće, koje su u prosjeku više za 5  posto.

Cijene alkoholnih pića i duhana su u prosjeku više za 1,1 posto, cijene prehrane i bezalkoholnih pića su više za 0,7 posto, cijene ugostiteljskih usluga za 0,6 posto, a cijene rekreacije i kulture za 0,4 posto.

Cijene prometa su u prosjeku su niže za 1,4 posto, cijene pokućstva, opreme za kuću i redovitog održavanja su niže za 0,3 posto, a cijene stanovanja, vode, energije, plina i drugih goriva za 0,1 posto.

Cijene zdravstva, komunikacija, obrazovanja te cijene ostalih dobara i usluga u travnju su u prosjeku ostale na razini cijena iz ožujka.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana