Natrag
24.3.2019 02:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘RASTIMO ZAJEDNO’ Uspješno završena radionica ‘Klub očeva’

11.3.2018 @ 6:33 Dulist Vaše vijesti

Podijelite:

U dječjem vrtiću Pčelica u Mokošici završen je prvi ciklus radionica ‘Rastimo zajedno – Klub očeva’, koji je osmislio UNICEF zajedno sa Centrom za podršku roditeljstvu ‘Rastimo zajedno’.

Voditeljice radionica bile su Nikolina Vidojević, pedagoginja i Diana Brkić, odgojiteljica mentor, a ciklus se sastojao od četiri radionice: Očinska uloga u ranom djetinjstvu, O očevima i osjećajima, O očevima i majkama i Tata od zanata.

Radionice su sadržavale kratka izlaganja uz ppt prezentacije, rad u malim grupama ili u paru, razgovor s cijelom grupom, zabavne aktivnosti, vježbe te kratke filmove.

-Roditeljstvo se često gleda kroz majčinstvo, a očinstvo se ponekad zanemaruje. Istraživanja pokazuju kako očeva uključenost, osjetljiva podrška i poticaj u prvim godinama djetetovog života daju jedinstveni doprinos djetetovom dugoročnom psihosocijalnom razvoju – istaknuto je na radionicama.

Ciljevi radionica ‘Rastimo zajedno Kluba s očevima’ bili su stvoriti poticajno i podržavajuće okruženje u kojem očevi s voditeljicama radionica i s drugim očevima stječu nova saznanja o ulozi oca u ranom djetinjstvu i promicanju djetetovog razvoja, promišljaju vlastitu očinsku ulogu na temelju spoznaja proizašlih iz znanstvenih istraživanja i vlastitog iskustva, razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje očinstvo, bolje upoznaju sebe kao oca, prepoznaju učinkovite načine kako se nositi sa zahtjevima roditeljstva, razmjenjuju informacije i podršku u ostvarivanju uloge oca i eventualno mijenjaju svoja ponašanja u smjeru veće uključenosti i dostupnosti djetetu.

Osim ovih radionica, u dječjem vrtiću Pčelica 2017. godine provodio se i ciklus radionica Rastimo zajedno za roditelje, koji se sastojao od 11 radionica, a sudjelovale su mame najmlađe djece, do 3. godine života.

– Divno je biti dijelom ovog programa i znati da možemo biti potpora roditeljima u ostvarivanju njihove važne uloge u djetetovom razvoju – ističu organizatori.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana