Županija

RASTE BROJ OBOLJELIH U ŽUPANIJI Gripa najviše pogodila djecu

RASTE BROJ OBOLJELIH U ŽUPANIJI Gripa najviše pogodila djecu

Raste broj oboljelih i laboratorijski potvrđenih slučajeva gripe u našoj Županiji. Kako navode iz Zavoda za javno zdravstvo DNŽ, u Službi za mikrobiologiju do sada je laboratorijski potvrđeno 83 slučaja virusa gripe (52 slučaja virusa A i 31 slučaj virusa B). Samo u prošlom tjednu Službi za epidemiologiju ukupno je prijavljeno 121 slučaj oboljelih od gripe. Najviše prijava pristiglo je iz Dubrovnika 87, Metkovića 22, Korčule 6 i Ploča 6.

-Možemo reći kako je epidemija gripe na području naše županije započela – navode iz Zavoda.

Ukupan broj prijava oboljelih do 09. veljače 2020. iznosi 230. Od toga ih je u Dubrovniku 150, u Metkoviću 39, na Korčuli 22 i u Pločama 19. Prema dobnim skupinama, najveći broj prijavljenih je u dobi od 7 do 14 godina (80 djece).

-Stvarni broj oboljelih od gripe, za pretpostaviti, je znatno veći od prijavljenih, a razlozi za to su što se jedan dio oboljelih se ne javi liječniku (sami se liječe), a drugi dio koji se javi liječniku ne bude prijavljen od strane liječnika, iako je to zakonska obveza – navode dalje iz županijskog Zavoda.

Nadalje ističu kako je gripa nepredvidiva bolest i koliki će biti stvarni broj novooboljelih u ovoj sezoni teško je predvidjeti. Svakako svi oni sa simptomima gripe trebali bi o tome obavijestiti svoga liječnika zbog evidencije, a u slučaju komplikacija bolesti i javiti se svom izabranom liječniku na pergled.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist