Natrag
23.3.2019 22:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

Rast prihoda 30%, uvode se pokazi

20.10.2011 @ 15:08 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Javna ustanova rezervat Lokrum  ove  je godine zabilježila rast prihoda od 30 posto u  pružanju usluga, a od iduće sezone na snazi će biti nove cijene pokaza.

 Temeljem prijedloga ravnatelja Maria Petrušića i pomoćnice ravnatelja za razvoj i promidžbu Kristine Ćurčije, Upravno vijeće JU Rezervat Lokrum prihvatilo je prijedlog novog cjenika za iduću sezonu.
 
Uvodi se godišnji i mjesečni pokaz, cijene ostaju na sadašnjoj razini, a dobivanje prijevozne dokumentacije za Lokrum bitno se olakšava, jer umjesto učestalog preuzimanja bloka od 12 kartica, po pokaz će biti potrebno doći tek jedamput mjesečno ili godišnje.
 
Prema novom cijeniku, pravo na godišnji i mjesečni povlašteni pokaz imaju građani Dubrovnika i to : 
– Slijepe i slabovidne osobe te djeca s poteškoćama u razvoju (30 kuna godišnje)
– Sugrađani s adresom stanovanja unutar Gradskih zidina (80 kuna godišnje)
– Sugrađani stariji od 65 godina, nezaposleni i umirovljenici te đaci i studenti uključujući i sve studente Sveučilišta u Dubrovniku (80 kuna mjesečno)
 
Pravo na  mjesečni građanski pokaz imaju građani Dubrovnika, kao i svi kojima je mjesto prebivališta u Dubrovniku (200 kuna mjesečno).
 
Pravo na obiteljsku kartu imaju građani Dubrovnika, kao i svi kojima je mjesto prebivališta u Dubrovniku, za obitelj do pet članova  (140 kuna za jedno putovanje).
 
Vrijedi napomenuti kako se blokovi kartica više neće izdavati, ali sugrađanima sve kartice koje već imaju vrijede dok ih ne potroše.
 
Podsjetimo, ove sezone na Lokrumu je otvorena „mini“ knjižnica u Lugarevoj kući, vježbalište sa fitness spravama, a uređene su i pješačke staze i priroda.
 
Također, vikendom do kraja studenog (a možda i kasnije, ako se razdoblje lijepog vremena produlji) cijena dnevne plovdbe za sve građane iznosi 20 kuna, a Rezervat Lokrum omogućio je besplatnu vožnju za  djecu gradskih vrtića, korisnike doma Domus Christi, djecu s posebnim potrebama, kao i za veliki broj djece iz osnovnih škola.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana