Kultura

RASPRODANE OBJE IZVEDBE Hit predstava zagrebačkog HNK ‘Tko pjeva zlo ne misli’ u parku Gradac

RASPRODANE OBJE IZVEDBE Hit predstava zagrebačkog HNK 'Tko pjeva zlo ne misli' u parku Gradac

Predstava ‘Tko pjeva zlo ne misli’ redatelja Renea Medvešeka u izvedbi dramskog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu na programu 70. Igara je u nedjelju i ponedjeljak, 21. i 22. srpnja u parku Gradac s početkom u 21:30 sati. Obje izvedbe su rasprodane.

Inspiriran scenarijem Kreša Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, nastalim na temelju Dnevnika maloga Perice Vjekoslava Majera iz 1942. godine, Rene Medvešek režirao je kazališni potpourri koji rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba. Ova višestruko nagrađivana predstava slijedi europsku kazališnu praksu koja kultne filmove tretira kao kulturno blago kako bi nadahnula nove generacije gledatelja. Priču o svakodnevnici poznatih i omiljenih lica, koja se okupljaju oko stola kao središnjeg mjesta građanskog života, u Medvešekovoj scensko-glazbenoj priči obogaćuje program u špajzcimer smještenog radio-aparata. To tehnološko čudo prodire kroz zidove i grije ozračje zagrebačkih domova. Uzbudljiva kazališna interpretacija slavnog filmskog predloška sačuvala je duh priče iz Golikova filma, a Medvešek ju je obogatio i dokumentarističkim elementima iz međuratnog Zagreba. Premijera ove gostujuće hit predstave održana je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u rujnu 2017., a publiku ne prestaje oduševljavati posljednje dvije godine stoga ne čudi što su i ulaznice za oba termina dubrovačkih izvedbi rasprodane.

Sjajan dramski ansambl zagrebačkog HNK čine Zrinka Cvitešić u ulozi Ane Šafranek, Dušan Bućan kao Franjo Šafranek, Krešimir Mikić kao Gospon Fulir, Ivana Boban kao Teta Mina, a ostale uloge ostvarili su: Ivan Colarić, Ivan Glowatzky, Dušan Gojić, Nikša Kušelj, Dora Lipovčan, Vanja Matujec, Iva Mihalić, Vlasta Ramljak, Barbara Vicković, Silvio Vovk te Mirta Zečević. Dramaturgiju potpisuje Nina Bajsić, scenografiju Tanja Lacko, kostimografiju Doris Kristić, oblikovanje svjetla Aleksandar Čavlek, dok su glazbeni suradnici na predstavi Matija Antolić, Nenad Kovačić te Pravdan Devlahović za scenski pokret.

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist