Kultura

RASPRODAN DVOR Maestralna izvedba Rapsodije u plavom

Jedna od najtraženijih hrvatskih glazbenica u inozemstvu, Martina Filjak, nastupila je u petak s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem južnokorejskog dirigenta TaeJung Leeja.

Knežev dvor bio je rasprodan do posljednjeg mjesta, a mnogobrojna publika imala je priliku pijanisticu poslušati u omiljenom djelu Georgea Gershwina, Rapsodiji u plavom.

‘Živopisna i privlačna scenska prisutnost’, ‘snalažljivost tehnike i prirodnost muzikalnosti’, ‘Pijanistica vrijedna pozornosti’, neki su od opisa pijanistice Martine Filjak u The New York Timesu, a svoj talent pokazala i na koncertu i uvjerila dubrovačku publiku zašto slovi za jednu od najdarovitijih hrvatskih glazbenica nove generacije te zašto se piše o njoj kao ‘umjetnici galvanizirajuće snage’ s ‘magnetskom scenskom prisutnosti’.

Publika je također imala priliku čuti djela Fauréa (‘Palleas et Melisande’, suita) i Bizeta (‘Carmen’, suita br. 1), a dirigent TaeJung Lee, koji ima reputaciju inspirativnog, talentiranog mladog glazbenika također je dobio dugi pljesak i ovacije od strane publike.

Sljedeći koncert 6. Međunarodnog glazbenog festivala dubrovnik je u utorak, 11. rujna kada slijedi nastup ruskog virtuoza Dmitrija Sinkovskog i Gudačkog sastava DSO-a s Vivaldijem Četiri godišnja doba.

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

PREDAVANJE SANJE ŽAJA VRBICA ‘Marko Rašica: po trnju do zvijezda i zaborava’

Dulist

Pogledajte izložbu ‘Orlando – simbol slobode’ uz besplatno stručno vodstvo

Dulist

Met Opera na velikom platnu Dvorane Visia

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija