Crna kronika

RASPISANA POTRAGA Mama i sin nezakonito prisvojili preko milijun kuna

Provedenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko – neretvanske 47-godišnjakinja je osumnjičena za tri kaznena djela i to za kazneno djelo ‘Davanje lažnog iskaza’, ‘Krivotvorenje isprava’ i ‘Prijevaru’.

Sumnjiči se da je, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi za sebe i svog 28-godišnjeg sina, prilikom podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na obiteljsku invalidninu kao članu obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja, dala lažan iskaz o svom bračnom statusu, čime je dovela u zabludu djelatnike Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i djelatnike Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji su joj priznali pravo na obiteljsku invalidninu i mirovinu kao sukorisnicima.

Također se sumnjiči da je od trenutka podnošenja zahtjeva, odnosno od 2012., kontinuirano dostavljala krivotvorene potvrde o redovnom školovanju svog sina u SAD-u.

Temeljem svega navedenog, isplaćen im je novčani iznos od preko milijun kuna, odnosno 1.147.240,00 kuna.
Osim 47-godišnjakinje, kazneno je prijavljen i njen 28-godišnji sin i to zbog kaznenog djela „Prijevare“.

S obzirom da se osumnjičeni nalaze u SAD-u te su trenutno nedostupni policiji, za njima je raspisana potraga.

Pročitajte još

TJEDAN NA CESTAMA Skoro 650 mjera protiv nesavjesnih vozača

Dulist

PLATIT ĆE PAPRENU KAZNU Skrivio prometnu pod utjecajem alkohola pa pobjegao s mjesta nesreće

Dulist

VIKEND REKORDER Vozač zaustavljen u Metkoviću s preko dva promila

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija