Grad

RASPISANA JAVNA NABAVA Rekonstrukcija Ulice kardinala Stepinca kreće u listopadu

RASPISANA JAVNA NABAVA Rekonstrukcija Ulice kardinala Stepinca kreće u listopadu

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izvođenje radova izgradnje kolektora oborinske odvodnje, rekonstrukcije javne rasvjete i održavanja vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici kardinala Stepinca. Zajednički projekt Grada i Vodovoda Dubrovnik vrijedan je 4.7 milijuna kuna bez PDV-a, a njegovom realizacijom napokon će se riješiti problem oborinske odvodnje ovog dijela Lapada.

U iznimno važnoj lapadskoj ulici trenutno ne postoji sustav odvodnje oborinskih voda. Sukladno projektnom rješenju budući sustav će, osim oborinskih voda u Ulici kardinala Stepinca, prikupljati vode sa sporednih ulica i padina Babinog kuka koje se na ovu ulicu slijevaju za vrijeme obilnih kiša. Novi oborinski kolektor bit će dužine 785,65 metara, a protezat će se od Ulice Petra Svačića do Pošte Lapad. Riječ je o završetku sustava oborinske odvodnje u Lapadu, a novi sustav spojit će se na postojeći oborinski kolektor koji od Pošte Lapad prolazi kroz šetnicu Lapad, a kapacitetom je predviđen za prihvat ovih voda.

Osim ugradnje cjevovoda, projekt će obuhvatiti i rekonstrukciju dionice ceste. Uredit će se površinski asfaltni sloj koji je sada u lošem stanju, izgradit će se nogostupi na dijelovima ceste gdje to bude moguće te će se rekonstruirati javna rasvjeta. Očekivano vrijeme početka radova je u listopadu ove godine, dok je rok završetka 150 kalendarskih dana jer projekt spada u kategoriju zahtjevnijih, poput ranije ove godine završene Vukovarske ulica. Dokumentacija za javnu nabavu dostupna je u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH te na internetskoj stranici Grada. Krajnji rok za dostavu ponuda je 10. rujna 2019. do 10:00 sati.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist