Politika

Raskol u SDP-u. Moguća smjena Muratti?

Raskol u SDP-u. Moguća smjena Muratti?

Niko Šalja, zamjenik gradonačelnika, za ovu je srijedu najavio konferenciju za medije na kojoj će javnost upoznati o detaljima oko imenovanja ravnatelja javnih ustanova u kulturi.

Odluka o izboru Milata i Delić Gozze donesena je mimo svih dogovora unutar SDP-a. Stoga su i Niko Šalja i Tatjana Šimac-Bonačić ovog ponedjeljka napustili sjednicu Gradskog vijeća u znak prosvjeda zbog imenovanja Vesne Delić-Gozze i Damira Milata. Potvrdio nam je to Niko Šalja, inače SDP-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika.

– Nismo bili jer se postupalo mimo svi dogovora, što sam rekao u više navrata – rekao nam je Šalja ogorčen postupkom predsjednice Gradskog vijeća i dubrovačkog SDP-a Olge Muratti. Upravo na tu temu sutra bi trebala biti održana konferencija za novinare.

S obzirom da se u pojedinim medijima već pojavila informacija kako je moguća i smjena Olge Muratti s mjesta predsjednice SDP-a naglasio je:
– Rekao sam da su sve opcije otvorene ni o njima ćemo razgovarati unutar SDP-a i odbora. Ne želim prejudicirat nikakvu odluku – naglasio je dodavši kako se među SDP-ovim članstvom govori o ostavci Muratti.

– Govori se o svemu, ali ne želim ništa prejudicirat jer ja sam samo jedan od 18 članova Gradskog odbora tako da ne želimo ništa unaprijed govoriti – zaključio je Šalja.

Na konferenciji za medije trebale bi sudjelovati i predsjednice upravnih vijeća ustanova u kulturi, Marija Kisić Kamić iz UV Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Ana Kordić iz UV Umjetničke galerije Dubrovnik.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist