Politika

Raskol u SDP-u. Moguća smjena Muratti?

Niko Šalja, zamjenik gradonačelnika, za ovu je srijedu najavio konferenciju za medije na kojoj će javnost upoznati o detaljima oko imenovanja ravnatelja javnih ustanova u kulturi.

Odluka o izboru Milata i Delić Gozze donesena je mimo svih dogovora unutar SDP-a. Stoga su i Niko Šalja i Tatjana Šimac-Bonačić ovog ponedjeljka napustili sjednicu Gradskog vijeća u znak prosvjeda zbog imenovanja Vesne Delić-Gozze i Damira Milata. Potvrdio nam je to Niko Šalja, inače SDP-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika.

– Nismo bili jer se postupalo mimo svi dogovora, što sam rekao u više navrata – rekao nam je Šalja ogorčen postupkom predsjednice Gradskog vijeća i dubrovačkog SDP-a Olge Muratti. Upravo na tu temu sutra bi trebala biti održana konferencija za novinare.

S obzirom da se u pojedinim medijima već pojavila informacija kako je moguća i smjena Olge Muratti s mjesta predsjednice SDP-a naglasio je:
– Rekao sam da su sve opcije otvorene ni o njima ćemo razgovarati unutar SDP-a i odbora. Ne želim prejudicirat nikakvu odluku – naglasio je dodavši kako se među SDP-ovim članstvom govori o ostavci Muratti.

– Govori se o svemu, ali ne želim ništa prejudicirat jer ja sam samo jedan od 18 članova Gradskog odbora tako da ne želimo ništa unaprijed govoriti – zaključio je Šalja.

Na konferenciji za medije trebale bi sudjelovati i predsjednice upravnih vijeća ustanova u kulturi, Marija Kisić Kamić iz UV Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Ana Kordić iz UV Umjetničke galerije Dubrovnik.

Pročitajte još

RAGUŽ OŠTRO KRITIZIRA HTZ ‘Zemlja za dobar sprovod’

Dulist

REZULTATI CRODEMOSKOPA Kome raste, a kome pada popularnost?

Dulist

Šuica dobila podršku odbora EU parlamenta, čestitao joj Plenković

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija