Aktualno

Raščišćavanje ili devastacija!?

Zgroženi smo činjenicom da bageri "ravnaju" renesansni vrt ljetnikovca Gundulić u Gružu i to – prema izjavi konzervatorske službe- bez ikakve dozvole i nadzora konzervatora! – priopćili su iz Društva arhitekata Dubrovnik.

–  Odmah obavještavamo građane i stručnu javnost. Molimo Vas da date prijedloge kakve akcije sve možemo zajednički poduzeti da se spriječi daljnja devastacija i obustave svi radovi, te zaštiti i zapečati prostor do izrade dokumentacije za sanaciju i obnovu ovog jedinstvenog spomenika vrtne arhitekture. Predlažemo da obnovljeni vrt bude namijenjen kao edukativni prostor za učenike škole Ivan Gundulić i posjetioce u kojemu mogu doživjeti duh renesansnog boravka u kultiviranom vrtnom prostoru – piše Marija Kojaković u ime Izvršnog odbora Društva arhitekata Dubrovnika.

Iz Grada Dubrovnika su nam pojasnili da je riječ o raščišćavanju terene i ukalanjanju metalnih i plastičnih ostataka nekadašnjih Vrtlarovih prostora. Radove je financirao Grad, a provela Tehnogradnja, potvrdio nam je glasnogovornik Zoran Obradović.

 

Pročitajte još

SADAŠNJI ZAKUPCI NA MUKAMA Svi gradski prostori na natječaju!?

Maria Prkut

KONAVOSKE IGRE Dupkom su bile pune Šišine dube

Dulist

VELIKI TRANSFER Stipan Đuretić novi je član HNS-a

Dulist