Aktualno

RAMO HADŽIOMEROVIĆ ’20 godina nismo imali problem s mještanima, dok nismo stavili otvore na garažu gdje drže barke’

RAMO HADŽIOMEROVIĆ '20 godina nismo imali problem s mještanima, dok nismo stavili otvore na garažu gdje drže barke'

Predsjednik Mjesnog odbora Trsteno Antun Bošković ovog je petka na svojevrsnom prosvjedu ispred Vile Aurora optužio Rama Hadžiomerovića iz udruge Zlatni zmaj za ilegalno uzurpiranje ove trstenske vile.

No, Hadžiomerović ima drukčiju priču. Ističe kako je Udruga Zlatni zmaj na tom prostoru već 20 godina tijekom kojih nije bilo nikakvih problema s mještanima. Sve do danas.

-Ne radimo ništa na Vili Aurori. Udruga Zlatni zmaj radi na pomorskom dobru za društvene namjene. Nikada nismo ni ulazili u vilu. Od 1999. smo neformalno, a formalno od 2000. prisutni u Trstenome. Bavimo se borbom protiv ovisnosti. Od 2000. smo na pomorskom dobru što nam je odobrila Dubrovačko-neretvanska županija, tj. pokojni župan Ivan Šprlje. Nikada nismo mogli isposlovati ni vodu ni struju za taj prostor – govori Hadžiomerović za DuList dodavši kako taj prostor služi isključivo za društvene namjene.

-Želimo ga namijeniti mladima i godinama se mučimo da napravimo taj objekt da ne bude napušten. Mi smo ga više godina održavali, a ove smo godine stavili potporne stupove i okvire od drveta da se ne bi urušili do kraja. U ovih 20 godina nitko se protiv nas nije pobunio. Dosad nismo imali nikakvih problema s mještanima, sve dok nismo stavili otvore na garažu gdje su njihove barke. Pitali smo treba li ostaviti ključ ako trebaju što vaditi iz tog prostora, jer je to za društvene namjene i objasnili da tu planiramo napraviti mjesto za okupljanje mladih, naravno bez alkohola – ističe Ramo Hadžiomerović te nastavlja:

-Sad smetamo kad tu želimo staviti biljarski stol, odnosno zabavne sadržaje za mlade. Isključivo smo tu za društvenu namjenu i to smo objasnili mještanima. Svih ovih godina s pomorskog dobra gdje se nalazimo čistili smo igle, jer se veći broj ljudi tu drogirao, bilo je tu i ‘skvotera’, okupljale su se skitnice. Svi su gledali prešutno i nije ih bilo briga, a sada smo problem. Godinama nam provaljuju u taj prostor, a i sad nam je provaljen, ali nisu to mještani, već netko treći tko zloupotrebljava te prostorije. Iz Mjesnog odbora nitko nas 20 godina nije kontaktirao, ovdje smo k’o vanzemaljci – zaključuje Ramo Hadžiomerović.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist