Aktualno

RADOVI VRIJEDNI 430 TISUĆA KUNA Šumet dobio značajno bolju vodoopskrbu

Crpnu stanicu Šumet i istoimenu vodospremu umjesto dotrajale cijevi sada povezuju novi tlačni i gravitacijski cjevovod, čime je opskrba pitkom vodom ovog naselja značajno poboljšana.

-Vodoopskrba Šumeta odvijala se putem starog tlačno-gravitacijskog cjevovoda, što znači da se prvo putem pumpi punila vodosprema, a potom se gravitacijski voda putem iste cijevi puštala prema naselju. Ovim projektom odvojili smo tlačni dovod do vodospreme i gravitacijski odvod, tako da smo sustav modernizirali i uskladili s najvišim standardima – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

Ukupno je položeno 1,2 kilometra cjevovoda, a radovi su bili vrijedni oko 430 tisuća kuna, kako ističu iz Vodovoda. U sklopu ove investicije položene su i cijevi za opskrbu vodospreme električnom energijom te optički komunikacijski kabel koji će omogućiti siguran prijenos podataka iz vodospreme te tako bitno poboljšati mogućnost nadzora nad funkcioniranjem objekta.

-Glavni dio investicije riješili smo u roku od 60 dana i putem novog cjevovoda nastavili opskrbljivati tamošnje stanovnike. Bilo je preostalo riješiti neke dodatne detalje, poput dodatnih okana, a sada smo i to dovršili i tako uspješno zatvorili još jednu investiciju Vodovoda – rekao je Matušić te dodao kako iako je ovom investicijom unaprijeđen sustav vodoopskrbe Šumeta tu nije kraj radovima u ovom naselju.

Naime, Vodovod u skoroj budućnosti namjerava pokrenuti i projekt rekonstrukcije cjelokupne tamošnje mjesne mreže, čime će se dugoročno osigurati stabilno funkcioniranje opskrbe pitkom vodom na tom području.

Pročitajte još

TRAŽE STATUS SLUŽBENE OSOBE Strukovna komora osudila napad na zaštitare u Zračnoj luci

Dulist

Posljednji ispraćaj Luke Korde sutra na Grudi

Dulist

Luka 11,8 milijuna kuna u plusu, nagrade jubilarcima tvrtke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija