Aktualno

RADOVI VRIJEDNI 430 TISUĆA KUNA Šumet dobio značajno bolju vodoopskrbu

RADOVI VRIJEDNI 430 TISUĆA KUNA Šumet dobio značajno bolju vodoopskrbu

Crpnu stanicu Šumet i istoimenu vodospremu umjesto dotrajale cijevi sada povezuju novi tlačni i gravitacijski cjevovod, čime je opskrba pitkom vodom ovog naselja značajno poboljšana.

-Vodoopskrba Šumeta odvijala se putem starog tlačno-gravitacijskog cjevovoda, što znači da se prvo putem pumpi punila vodosprema, a potom se gravitacijski voda putem iste cijevi puštala prema naselju. Ovim projektom odvojili smo tlačni dovod do vodospreme i gravitacijski odvod, tako da smo sustav modernizirali i uskladili s najvišim standardima – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

Ukupno je položeno 1,2 kilometra cjevovoda, a radovi su bili vrijedni oko 430 tisuća kuna, kako ističu iz Vodovoda. U sklopu ove investicije položene su i cijevi za opskrbu vodospreme električnom energijom te optički komunikacijski kabel koji će omogućiti siguran prijenos podataka iz vodospreme te tako bitno poboljšati mogućnost nadzora nad funkcioniranjem objekta.

-Glavni dio investicije riješili smo u roku od 60 dana i putem novog cjevovoda nastavili opskrbljivati tamošnje stanovnike. Bilo je preostalo riješiti neke dodatne detalje, poput dodatnih okana, a sada smo i to dovršili i tako uspješno zatvorili još jednu investiciju Vodovoda – rekao je Matušić te dodao kako iako je ovom investicijom unaprijeđen sustav vodoopskrbe Šumeta tu nije kraj radovima u ovom naselju.

Naime, Vodovod u skoroj budućnosti namjerava pokrenuti i projekt rekonstrukcije cjelokupne tamošnje mjesne mreže, čime će se dugoročno osigurati stabilno funkcioniranje opskrbe pitkom vodom na tom području.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist