Grad

RADOVI U PETRA KREŠIMIRA IV Zazidali poklopac šahta, a nije ‘A je to’!

Šahtovi ulica Petra Krešimira IV

‘Pa tko je ovo radio, šta je ovo?’, riječi su kojima se DuListu obratio jedan čitatelj, inače stanar ulice Petra Krešimira IV, u kojoj su u tijeku radovi na izgradnji nogostupa.

Uvjeravajući nas kako je izvođač u svojoj nesposobnosti ‘pregazio’ šahtove od vode, pozvao nas je na teren. I zaista, na prvi pogled nekoliko šahtova izgleda u najmanju ruku čudno. Polovica poklopca šahta naime nalazi na cesti, dok je druga polovica ‘zazidana’. Tragom slutnje kako je riječ o ni manje ni više nego ‘A je to’ građevini, odgovore smo u prvom redu potražili od direktora Vodovoda Pera Miškovića.

– Mi nemamo ništa s time. Vodovod gore nije ništa radio i nikakve veze s tim radovima nemamo. Mi nemamo nikakvu ingerenciju nad time – kratak i jasan je bio Mišković.
Izvođač na radovima je tvrtka Serio Gradnja iz Velike Gorice, a nakon kratkotrajne potrage došli smo do jednog od direktora, Stipa Antolovića.
‘Što stanari žele?’

Na naš upit zašto su šahtovi od vode polovično prekriveni nogostupom, Antolović je reagirao poprilično burno. Kako smo kasnije shvatili kroz razgovor, razlog tome su nedavno objavljeni članci upravo o radovima u toj ulici.

– To nisu vodovodni šahtovi, nego telefonski šahtovi – odgovorio nam je na prvu Stipe Antolović te na našu konstataciju kako su nas kontaktirali stanari kojima nije jasno zašto su ‘šahtovi zazidani’, žustro odgovorio protupitanjem – Što žele stanari!?
-Zašto bi stanarima trebalo to gore biti jasno, kada tu postoji investitor i nadzor? Jeste li se to vi zapitali – upitao je nas pak Antolović te nastavio upitom ‘jesu li stanari inženjeri građevine ili?’.
Na naš odgovor kako su oni, kao i DuList sredstvo ‘društvenog korektora’, Antolović je ipak ‘okrenuo ploču’ i razgovor nastavio u smirenijem tonu.
-Točno. Mi nismo gore nikoga ugrozili, nego smo poboljšali situaciju kako netko ne bi slomio nogu. Šahtovi nisu izvan upotrebe, u bilo koje doba dana ili noći poklopac se može podignuti – odgovorio nam je Stipe Antolović te nastavio:
– Polovica šahta koja je ostala pokrivena nogostupom, obrubljena je rubnikom. Okvir se pomakne i šaht se podiže na način da ostatak nogostupa (kocaka) ostaje na njemu – rekao je Antolović te zaključio kako ‘stanari te ulice i građani ovog grada ne mogu voditi politiku građevinskih inženjera i nadzornih organa’.

Kako je dalje tekao naš razgovor sa Stipom Antoloviće, i što je još rekao potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist