Grad

Radovi u Nalješkovićevoj ulici u skladu sa smjernicama, kažu Konzervatori

Radovi u Nalješkovićevoj ulici u skladu sa smjernicama, kažu Konzervatori

Početkom ožujka, u Nalješkovićevoj ulici u Dubrovniku odvijali su se zanimljivi radovi, a brojni naši sugrađani zabrinuto su nam slali fotografije ulaza u objekt, smatrajući kako se radi o još jednoj devastaciji prostora unutar zidina.

Stoga smo poslali upit Konzervatorskom odjelu u Dubrovniku, a njihov odgovor kaže: sve je u skladu sa smjernicama.
Radi se, kako navode u odgovoru, o radovima na čestici zgrade 1885 k.o. Dubrovnik u Nalješkovićevoj ulici, a obavijestili su nas sljedeće:

Građevinski radovi rekonstrukcije dijela prizemlja stambene građevine u Nalješkovićevoj ulici, čest. zgr. 1986 k.o. Dubrovnik, investitora Moa d.o.o. iz Dubrovnika izvode se prema Glavnom projektu, oznake projekta TD 13-2016 izrađenom od Studia Presjek d.o.o., glavnog projektanta Maris Božinović Drobac, dipl. ing. arh, za koje je Konzervatorski odjel u Dubrovinku izdao Rješenje, Klasa: UP/I-612-08/16-04/2542 od 29. prosinca 2016. godine.

Radovi se odnose na rekonstrukciju i sanaciju sjeverne prostorije prizemlja i ulaznog predvorja, uključujući izmjenu oštećenog kamenog nadvratnika te sanaciju nedostajućih dijelova bočnih igala sjevernih vrata prizemlja. Radove izvodi Dom izgradnja d.o.o., a radovi se odvijaju u skladu sa smjernicama Konzervatorskog odjela.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist