Kultura

Radojka Šverko i DSO za Valentinovo u kazalištu!

Radojka Šverko i DSO za Valentinovo u kazalištu!

Valentinovo u Kazalištu Marina Držića i ove godine će biti tradicionalno obilježeno uz nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra. 14. veljače od 20 sati DSO će nastupiti uz posebnu izvedbu glazbene dive Radojke Šverko, vokalista Nevija Končića te pijaniste Vladimira Babina.

Koncertom će dirigirati Marc Tardue s kojim su dubrovački orkestar i umjetnici već ostvarili prethodne uspješne suradnje.

Radojka Šverko je pjevačica raskošnog volumena glasa, boje i s zapaženim nastupima na brojnim festivalskim nastupima u zemlji i svijetu. Zajedno s DSO u Kazalištu Marina Držića će izvesti niz predivnih glazbenih numera i uljepšati dan zaljubljenih.

U nizu priznanja i iznimnom glazbenom doprinusu tijekom dugotrajne karijere, među osvojenim nagradama Radojke Šverko ističu se ‘The Most Outstanding Performance’ 1970. na festivalu u Rio de Janeiru, čime postaje prva umjetnica koja je ovo priznanje dobila nakon glasovite Janis Joplin. Nastupa i također osvaja nagrade u Tokiju, Los Angelesu, Madridu, Seoulu, Ateni, Puerto Ricu, Caracasu, Curacau, Bratislavi, Firenzi, Palma de Mallorci, itd. Na tim je festivalima, između ostalih, pobijedila Davida Bowiea i Natalie Cole koji su također nastupali u konkurenciji. Proteklih tjedana bilježi prva mjesta hrvatskih top ljestvica s albumom ‘As Time Goes By (Live at Jazz.hr)’.

Ulaznice su dostupne za kupnju online putem platforme ulaznice.hr a rezervacije su moguće putem e-maila: blagajna@kmd.hr.

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist