Grad

Radničko vijeće tužilo Libertas zbog Odluke o poslovnoj tajni

Remiza

Radničko vijeće Libertasa tužilo je gradskog prijevoznika Libertas zbog donošenja Odluke o poslovnoj i profesionalnoj tajni koje se moraju pridržavati svi zaposlenici.

Podsjetimo, kako je duList prvi pisao početkom siječnja, ta je odluka stupila na snagu u prosincu prošle godine i prema njoj svaki podatak vezano za tu tvrtku, radnike, pa i njihove plaće, nosi oznaku poslovne tajne. Tu spadaju i podaci o javnim natječajima, a ukoliko prekrše ovu odluku zaposlenici mogu dobiti izvanredni otkaz.

Stoga je jutros održano pripremno ročište, potvrdila nam je pravnica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Dolores Lujić.

– Slijedeće ročište je zakazano za 10. travnja, a sudac je dao naputak da se u međuvremenu dogovorimo. Upozorio je i njih da neke stvari iz te odluke nisu u skladu sa zakonom. Riječ je o odredbi koja se odnosi na dobivanje izvanrednog otkaza, a i to što se nisu savjetovali s Radničkim vijećem jer su u Libertasu tvrdili da se nisu trebali savjetovati s Radničkim vijećem. No, poslodavac je inače dužan savjetovati se s Radničkim vijećem za svaku odluku koja se odnosi na položaj radnika. Ovo je itetako bitno pa je sudac dao naputak da je ova odluka bitna i da su se morali savjetovati s Radničkim vijećem. Ostalo je na tome da se moramo mirno dogovoriti, i da se odluka napravi u dogovoru s Radnički vijećem i Sindikatom – zaključila je Lujić.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist