Aktualno

Radnici ne daju Remizu u bescjenje

Radnici ne daju Remizu u bescjenje

Remiza ponovno nije prodana. Ovog utorka pred Trgovačkim sudom u Dubrovniku održana je javna dražba imovine GP Dubrovnik u stečaju, na kojoj se Remiza prodavala za 40 milijuna kuna, no nitko od potencijalnih investitora nije uplatio jamčevinu, niti iskazao interes za njenu kupnju.

Održane su i javne dražbe za zemljišta Solitudo I i Solitudo II, no ni za njih nije bilo interesa. Nova ročišta trebala bi se održati u listopadu. Predstavnik radnika GP-a Dubrovnik u stečaju i član odbora vjerovnika Damir Vlahinić predao je dopis sudu u kojem traži da se cijena Remize više ne spušta kako bi radnici mogli naplatiti svoja potraživanja te da se pristupi reviziji njene procjene. Također traži od suda brže postupanje u parnici posrnulog GP-a Dubrovnik protiv gradskog poduzeća Libertas koji bespravno koristi Remizu.

– Ni na ovom ročištu Remiza se nije prodala, premda je u svibnju ponuđač uputio pismo namjere za kupnju Remize za 40 milijuna kuna, no na to nije pristala Porezna uprava. Sada se na ročištu nije ni pojavio i vjerojatno su investitori koje on predstavlja odustali do Remize. U isto to vrijeme po Gradu se mogu čuti priče, da se obezvrjeđuje prostor Remize te ljudi više ne znaju što se tu može graditi. Stoga sam zatražio da se Remiza na slijedećim dražbama ne prodaje ispod 40 milijuna kuna te da se napravi revizija procjene jer sam mišljenja da je ona vrjednija od 40 milijuna kuna – istaknuo je za duList Vlahinić dodavši kako se cijene okolnih zemljišta kreću od 850 do 1000 eura po kvadratnom metru.
– Svi znamo da je Remiza na atraktivnom zemljištu, i mnogi bi je željeli, ali za manje novaca. Mišljenja smo da joj se namjerno ruši vrijednost nekretnine i da se pogoduje  nekim investitorima, a koji su to investitori još uvijek ne možemo dokučiti. A to je jedina nekretnina iz koji se radnici mogu naplatiti, a još je bespravno koristi Libertas, dok su bivši radnici GP-a Dubrovnika bez kruha, plate i bez posla – zaključio je.

Stečajni upravitelj GP-a Dubrovnik Dragan Knežević istaknuo je kako je očito i ova cijena Remize od 40 milijuna kuna prevelika s obzirom na stanje u dubrovačkom građevinarstvu. Podsjetimo, još u svibnju kada se Remiza prodavala za oko 50 milijuna kuna, Odvjetnički ured Mihočević uputio je pismo namjere za kupnju Remize po cijene od 40 milijuna kuna, no na to nije pristalo Ministarstvo financija, ocijenivši tu cijenu preniskom.

– Ministarstvo je odbilo prijedlog Odvjetničkog ureda za kupnju 40 milijuna kuna.  U odgovoru Ministarstva kojeg ja nisam dobio, jer mi Ministarstvo nije dužno ni dostaviti odgovor,  ističe se kako je cijena od 40 milijuna kuna preniska, te je predložilo da se proda za 45 milijuna kuna. Koliko je takav stav realan za ova današnja vremena neću ulaziti, jer Ministarstvo kao i banka koji su razlučni vjerovnik mogu određivati cijene. Činjenica je da bi se samo oni namirili u cijelosti. Sa strane stečajne mase bilo bi dobro da smo to uprihodovali. No, mislim da se cijena same Remize više neće smanjivati odnosno neće se spuštati ispod 40 milijuna kuna – naglasio je Knežević.

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist