Natrag
22.4.2019 06:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Radnici Libertasa najavljuju štrajk

10.2.2012 @ 15:31 Dulist Aktualno

Podijelite:

Direktor Libertasa Đuro Deranja prekinuo je jednostrano Protokol o načinu vođenja pregovora oko kolektivnog ugovora, koji je potpisan između uprave i sindikata.

Time se kako neslužbeno saznajemo, ponovno otkazuje kolektivni ugovor, a cijeli se postupak vraća na početak. Kako duList doznaje, Jučer ujutro je u Remizi predsjednik NO Libertasa Pero Vićan održao sastanak s direktorom Libertasa, a sve je rezultiralo ponovnim raskidom još prole godine raskinutog kolektivnog ugovora.

Radnici ističu kako se direktor Deranja ne želi dogovoriti sa Sindikatom i od njih krije sistematizaciju u kojoj se otvara na desetke novih radnih mjesta s visokim plaćama. Prema njihovim tvrdnjama to je još jedna mogućnost „političkih zapošljavanja“. Sada slijedi novi Skup radnika, a neizbježan je i štrajk.

Prema informacijama i vremenskim zakonskim terminima, za očekivati je kako bi se štrajk mogao najaviti već  20. veljače, na dan kad je zakazana rasprava za zlouporabu i poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti na Županijskom sudu u Splitu, gradonačelniku Andru Vlahušiću i Peru Vićanu koji je ujedno i predsjednik nadzornog odbora u Libertasu.   

Saznajemo i kako je danas održan još jedan sastanak u Libertasu, na koje su nazočili predsjednik NO Pero Vićan i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić. O čemu je bilo riječi nismo uspjeli saznati, a Tatjana Šimac Bonačić ne odgovara na naše pozive.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana