Kultura

RADNA BILJEŽNICA ‘VLAHO BUKOVAC’ MARIS CAPUT ‘Djeca me potiču na vlastito stvaralaštvo’

RADNA BILJEŽNICA 'VLAHO BUKOVAC' MARIS CAPUT 'Djeca me potiču na vlastito stvaralaštvo'

Promocija radne bilježnice ‘Vlaho Bukovac’ autorice Maris Caput i izložba radova likovno – edukativne radionice ‘Šarena školica’ održana je danas, 27. studenog u Cavtatu u Kući Bukovac.

Posjetitelji svih uzrasta popratili su prezentaciju ovog zanimljivog projekta koji predstavlja arhitekturu, postav i programe muzeja te život i djelo Vlaha Bukovca.

Radna bilježnica, u izdanju Muzeja i galerija Konavala, rezultat je edukativno – likovnih radionica Kuće Bukovac za djecu od pet do jedanaest godina.

– S djecom je uvijek vrlo zanimljivo raditi, svašta se može naučiti od njih, a razne ideje sami iskonstruiraju. Potiču mene, kao i većinu odraslih ljudi na neki oblik vlastitog stvaralaštva. Radionice traju dvije godine, a nakon pola godine smo shvatili koliko imamo materijala i tako se rodila ta ideja objedinjenja i stvaranja materijalnog izdanja radne bilježnice – istaknula je Maris Caput.

Na promociji Radne bilježnice sudjelovale su Nada Beroš, muzejska savjetnica i voditeljica pedagoškog odjela Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Lucija Vuković, kustosica i voditeljica Kuće Bukovac u Cavtatu i Maris Caput, autorica radne bilježnice i muzejska pedagoginja Muzeja i galerija Konavala.

– Jako mi je drago da se Maris odlučila raditi ovako kompletan i ozbiljan priručnik za djecu i nastavnike. Uhvatila se jako velikog zalogaja i u ovoj je bilježnici obradila ne samo arhitekturu i urbanizam, već i uže područje djelovanja Vlahe Bukovca kroz teme portreta, prirode i alegorije – napomenula je Nada Beroš i istaknula kako je zasigurno bilo jako teško pronaći kanal kako bi se ovakve teme na najlakši način približile djeci.

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist