Županija

RADIONICA ‘NATURA 2000’ O najvećem zaštićenom području na svijetu

RADIONICA 'NATURA 2000' O najvećem zaštićenom području na svijetu

Regionalna agencija DUNEA u sklopu projekta Tehničke pomoći, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., organizirala je 26. veljače besplatnu radionicu ‘NATURA 2000’.

Radionica je održana u prostorima Centra za poduzetništvo u Dubrovniku u svrhu informiranja javnog sektora o mogućnostima i provedbi Europskih i strukturnih fondova te jačanju općih kapaciteta potencijalnih korisnika.

Radionicu je vodila Marija Sitar iz Moneo savjetovanja d.o.o. Također, prezentaciju o ekološkoj mreži Natura 2000 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gospodarskim koristima te mogućnostima financiranja projekata unutar nje iz EU fondova, održala je Iva Pozniak, viša stručna suradnica za pripremu i provedbu EU projekata.

NATURA 2000 je najveće zaštićeno područje na svijetu koje zauzima gotovo petinu kopnenog područja Europske unije, kao i značajan dio okolnih mora. Zbog svojeg opsega ona predstavlja puno više od samog utočišta za ugrožene vrste i rijetka staništa, čuva nebrojene druge vrijedne vrste i zdrave ekosustave. Kao takva, nalazi se u središtu europske zelene infrastrukture i igra važnu ulogu u zaštiti našeg živog prirodnog kapitala o kojem svi ovisimo. S obzirom na to da ova ekološka mreža pokriva više od 60 posto teritorija Dubrovačko-neretvanske županije, predstavlja iznimno važno područje te pruža mnoge mogućnosti za financiranje iz EU fondova.

 

RADIONICA 'NATURA 2000' O najvećem zaštićenom području na svijetu

 

RADIONICA 'NATURA 2000' O najvećem zaštićenom području na svijetu

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist